Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо Стратегії морської безпеки України
Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо Стратегії морської безпеки України

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо Стратегії морської безпеки України

Український лідер Володимир Зеленський у середу, 17 липня, підписав указ, яким вводиться в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо Стратегії морської безпеки. Про це президент сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

- Сьогодні ж я підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО щодо нової Стратегії морської безпеки України. Цей документ враховує зміни та новації у сфері безпеки, які ми забезпечили, зокрема, у Чорному морі, у розвитку наших сил, – розповів президент.

За його словами, Стратегію Україна хоче реалізувати спільно із партнерами. Найближчим часом президент обговорить із ними її деталі. Крім того, глава держави повідомив, що провів у середу нараду із зовнішньополітичною командою офісу президента та МЗС щодо роботи з партнерами.

  • Стратегію морської безпеки розробляли протягом багато часу. Її мета полягає у тому, щоб зробити Україну морською державою. У її рамках можливості України щодо стримування агресії на морі хочуть посилити. Також планується збудувати збалансовані ВМС.
  • 6 липня Зеленський заявив, що при розробці Стратегії будуть закріплені українські інтереси, враховують нові технологічні можливості України та нові відносини з партнерами. За його словами, Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси союзників та партнерів.
Теги за темою
Володимир Зеленський Чорне море
Джерело матеріала
loader