Потенційна війна НАТО і РФ близько, якщо Україна програє, — Дуда
Потенційна війна НАТО і РФ близько, якщо Україна програє, — Дуда

Потенційна війна НАТО і РФ близько, якщо Україна програє, — Дуда

На саміті НАТО Росії було надіслано сигнал, що рішення про вступ до Альянсу ухвалює тільки НАТО і тільки та країна, яка прагне до цього членства, сказав Анджей Дуда.

Росія є найбільшою та прямою загрозою безпеці цілого НАТО, а якщо Україна програє, потенційна війна між Росією і Заходом буде надзвичайно близькою". Про це в інтерв'ю "WP" сказав президент Польщі Анджей Дуда.

"Потенційна війна між Росією та Заходом буде надзвичайно близькою. Якщо не докорити російському імперіалізму і не затупити жорстоке лезо Путіна, цей ненажерливий російський монстр захоче атакувати знову і знову", — сказав він.

Він додав, що "Україна та вільний світ мають разом протистояти російській агресії та мають перемогти" і зазначив, що на саміті НАТО Україна отрмиала чіткий сигнал, що вступить до Альянсу.

"Так – вона отримала чіткий сигнал про незворотність шляху України до НАТО. Також Росії було надіслано сигнал, що рішення про вступ до НАТО ухвалюємо ми – тільки НАТО і тільки та країна, яка прагне до цього членства. І ніякі погрози чи шантаж не переможуть цю волю. Ніхто ззовні не має права впливати на таке рішення", — наголосив президент.

Він також запевнив, що зараз ціллю номер один є безпека Республіки Польща.

Нагадаємо, що раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща готова до розгортання ядерної зброї на її території.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader