Наступного року росія може перейти в оборону, - The Economist
Наступного року росія може перейти в оборону, - The Economist

Наступного року росія може перейти в оборону, - The Economist

У 2025 році росіяни ймовірно перейдуть в оборону.

Про це повідомляє The Economist.

Повідомляють, що 70% старих танків РФ залишилися нерухомими, а інші помили та видали за нові. Окрім цього росіяни знімають артилерійські стволи зі старої техніки та встановлюють їх на самохідні гаубиці. 

Водночас багато що залежить не стільки в того, чи зможе Україна продовжувати боротьбу, скільки в тому, як довго Росія зможе підтримувати свій нинішній темп операцій. Росія може поповнювати свою армію 25 000 солдат щомісяця, тримаючи таким чином чисельність на фронті на рівні 470 000.

Проте виробництво ракет зростає. Це пов'язано з тим, що попри всі заперечення Росія перейшла на військову економіку та витрачає близько 8% свого ВВП на військові витрати. Таким чином росіяни здатні замінити втрати танків, броньованих машин піхоти та артилерії запасами, які накопичені за радянських часів.

Як свідчать дані більшості розвідок, за перші два роки війни Росія втратила близько 3000 танків і 5000 іншої бронетехніки.

Основною проблемою росіян є виробництво танків та БМП. Зокрема, Росія може мати на складах близько 3200 танків, однак до 70% з них «не зрушили з місця ні на дюйм з початку війни». Більша частина Т-72 зберігається у відкритому вигляді з початку 1990-х років.

Читайте також: В Міноборони пояснили, як повідомлятимуть про штрафи за неявку до ТЦК

«Якщо нічого не зміниться, до кінця цього року російські війська, можливо, будуть змушені змінити свою позицію на більш оборонну... Це може стати очевидним вже до кінця літа. Очікується, що зацікавленість Путіна в укладенні тимчасового перемир'я зростатиме», - заявляють аналітики.

Наступного року росія може перейти в оборону, - The Economist - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Джерело матеріала
loader
loader