Для любителів прогулянок: європейські міста з найкращими пішохідними маршрутами
Для любителів прогулянок: європейські міста з найкращими пішохідними маршрутами

Для любителів прогулянок: європейські міста з найкращими пішохідними маршрутами

Європа завжди вабила мандрівників своєю багатою історією, культурою та архітектурними шедеврами. Але є ще одна особливість, яка робить цей регіон привабливим для туристів.

Нове дослідження показало, що деякі європейські міста входять до числа найзручніших для піших прогулянок у світі. Compare the Market Australia розповів, які з них дозволять відмовитися від орендованого автомобіля та вирушити в подорож на власних ногах.

У звіті австралійського сайту порівняння цін було проаналізовано відстані, показники безпеки, вартість громадського транспорту, а також інші фактори, щоб визначити найкращі міста для пересування пішки. До 10 найкращих з них увійшло 10 європейських та Токіо, яке посідає 6 місце в рейтингу.

1. Мюнхен, Німеччина

Мюнхен очолює список найзручніших для піших прогулянок міст у світі. Його центр значною мірою орієнтований на пішоходів, що робить місто ідеальним для неспішних прогулянок.

Для любителів прогулянок: європейські міста з найкращими пішохідними маршрутами

2. Мілан, Італія

Мілан зайняв друге місце. Близько 80% жителів міста живуть у радіусі одного кілометра від медичних та освітніх установ, що робить місто особливо комфортним для людей, що не мають авто.

3. Варшава, Польща

Варшава, попри своє велике населення, також потрапила в цей список завдяки своїм зручним для прогулянок центральним районам. Місто пропонує безліч цікавих місць для відвідування, а також має найдешевший громадський транспорт з усього топ-10.

4. Гельсінкі, Фінляндія

Гельсінкі відомий своїми численними пішохідними маршрутами, високим рівнем безпеки та відмінною інфраструктурою. Це місто ідеально підходить для тих, хто любить неспішні прогулянки та хоче насолодитися скандинавською природою.

5. Париж, Франція

Париж – це, мабуть, найрозкішніше місто у світі. Там все чудово і з громадським транспортом, і з велосипедними доріжками тощо. А якщо  вам набридло досліджувати внутрішні райони Парижа, вирушайте трохи далі за місто до Форе-де-Фонтенбло, де вас чекають 300 км лісових стежок на вибір.

Для любителів прогулянок: європейські міста з найкращими пішохідними маршрутами

7. Мадрид, Іспанія

Мадрид — це не лише столиця Іспанії, але й одне з найзручніших міст для піших прогулянок. Воно є найменш дощовим містом у рейтингу. Тому дуже малоймовірно, що погода зіпсує вашу подорож.

8. Осло, Норвегія

Осло – місто, яке поєднує сучасну архітектуру та природу. Пішохідні маршрути пролягають через парки, вздовж фіордів і стародавніх вуличок, що дозволяє туристам насолоджуватися як урбаністичними пейзажами, так і природними красотами.

9. Копенгаген, Данія

Копенгаген відомий своїми зручними велосипедними маршрутами, але й для піших прогулянок місто пропонує багато можливостей. Також столиця Данії має другий найвищий рейтинг щодо загальної довжини велосипедних доріжок.

10. Амстердам, Нідерланди

Амстердам відомий своєю велосипедною культурою посів 10 місце в списку. Але місто все ще пропонує чудові можливості для пішоходів. Пішохідні доріжки вздовж каналів створюють ідеальні умови для прогулянок, відкриваючи перед туристами мальовничі краєвиди.

Раніше OBOZ.UA розповідав про портове місто в Іспанії, яке стане знахідкою для молоді, адже там можна веселитися всю ніч.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader