Яку країну обрати для першої самостійної подорожі у Європі: найкращі варіанти
Яку країну обрати для першої самостійної подорожі у Європі: найкращі варіанти

Яку країну обрати для першої самостійної подорожі у Європі: найкращі варіанти

Вирушати в самостійну подорож – завжди трохи лячно. Європейські напрямки пропонують тури та маршрути на будь-який смак, однак хочеться обрати той, що залишить найприємніші враження та матиме найменший ризик наразитися на небезпеку.

Вибір правильного пункту призначення для вашої першої самостійної подорожі може змінити або зіпсувати ваше загальне враження від таких поїздок загалом. Експерти розповіли, які країни найкраще обрати тих, хто вперше хоче насолодитися сольною подорожжю.

Іспанська Андалусія

Завдяки хорошому транспортному сполученню, доброзичливим місцевим жителям і мінімальним мовним бар’єрам іспанська Андалусія є ідеальним варіантом для подорожі сам-на-сам.

Андалусія на південному узбережжі Іспанії – місце, наповнене історичною архітектурою, доступними містами та приголомшливою природою. Усі регіони добре сполучені громадським транспортом – це чудовий варіант для мандрівників, які хочуть орієнтуватися самостійно без стресу та надмірних витрат.

Подорож Малагою, Рондою, Севільєю, Кордовою, Гранадою дуже проста з точки зору транспортного сполучення. Кордова особливо популярна завдяки поєднанню римської та мавританської історії. Мечеть-собор Кордови – це об’єкт Всесвітньої спадщини, що вражає своїми барвистими арками та величезними розмірами ще з часів Середньовіччя.

Якщо ви віддаєте перевагу відпочинку на свіжому повітрі та втомилися від гамірних міст – в Андалусії також є безліч чудових місць для релаксації на природі. Різноманіття вражає: від засніжених вершин Сьєрра-Невади до стародавнього природного парку Сьєрра-де-Грасалема, субтропічних пляжів Гранади чи дикої краси пустелі Альмерія – тут знайдеться щось, що задовольнить найшаленіші забаганки шукачів пригод.

Узбережжя Португалії

Яку країну обрати для першої самостійної подорожі у Європі: найкращі варіанти

Португалія – також найкращий напрямок для тих, хто вперше подорожує самостійно. Досвідчені мандрівники рекомендують почати з Порту, батьківщини портвейну. Звідси сідайте на потяг до Лісабона, а щоб заощадити більше грошей, отримайте Lisboa Card – абонемент, який покриває транспорт, знижки та вхід до понад 50 музеїв і пам’яток, а також безкоштовний проїзд на приміських потягах до Сінтри (однозначно варто відвідати, особливо палац Пена) і Кашкайша.

Коли ви насититесь міським життям, продовжуйте рух на південь до атлантичних пляжів Алгарве – туди можна дістатися за три години поїздом. Дослідіть стародавні храми та золоті пляжі на цьому англомовному архіпелазі.

Мальта

Яку країну обрати для першої самостійної подорожі у Європі: найкращі варіанти

Мальту настійно рекомендують для тих, хто розмовляє англійською мовою – це одна з офіційних мов країни разом із мальтійською.

На компактному острові легко пересуватися на автобусі чи таксі. Мальта – це поєднання історії і сучасності, гамірних міст та дикої природи.

Нехай невеликий розмір країни не вводить вас в оману – з трьома островами, які можна досліджувати, ви не занудьгуєте. Не пропустіть стародавній храмовий комплекс Ґгантія на Гозо, мегалітичні споруди якого на тисячу років старші за піраміди Гізи.

Раніше OBOZ.UA публікував рейтинг європейських міст з найкращими пішохідними маршрутами.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader