Латвія передасть Україні допомогу для лікарень
Латвія передасть Україні допомогу для лікарень

Латвія передасть Україні допомогу для лікарень

Уряд Латвії ухвалив рішення про виділення 100 млн євро на підтримку українських медичних установ під час війни.

У МЗС Латвії наголосили, що внесок може бути використаний для реконструкції медустанов, оснащення їх медичним обладнанням, а також для забезпечення їх роботи та лікування пацієнтів.

При оцінці поточної ситуації вклад здійснюватиметься через одну відповідальну агенцію ООН: Всесвітню організацію охорони здоров'я, Управління ООН з обслуговування проектів або через Міністерство охорони здоров'я України.

Крім того, МОЗ Латвії у тісній співпраці з МОЗ та посольствами України збирає інформацію про гостро необхідні ліки, медичне приладдя та обладнання і вже працює над організацією наступної партії пожертв для українських медичних установ.

У МЗС Латвії зазначили, що країна надає Україні двосторонню допомогу від початку російського вторгнення, надаючи медичні прилади, ліки, машини швидкої допомоги та інше медичне обладнання і матеріали.

"Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила 1878 нападів (з початку повномасштабного вторгнення РФ - ред.) на медичні установи, персонал, транспорт, матеріали та пацієнтів", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що 8 липня 2024 року Росія завдала ракетного удару по найбільшій дитячій лікарні України "Охматдит", а також по Центру жіночого здоров'я та планування сім'ї ISIDA. Внаслідок авіаударів було поранено та вбито кількох пацієнтів та лікарів обох медичних закладів. Ці атаки призвели до серйозних порушень у роботі медичних закладів та стали додатковим навантаженням для інших лікарень України.

Джерело: РБК-Україна

Теги за темою
лікарня
Джерело матеріала
loader
loader