Тарифні гігабайти тануть як лід: українці підозрюють, що Lifecell обдурює з грошима
Тарифні гігабайти тануть як лід: українці підозрюють, що Lifecell обдурює з грошима

Тарифні гігабайти тануть як лід: українці підозрюють, що Lifecell обдурює з грошима

Ви коли-небудь помічали, як швидко зникають ваші тарифні гігабайти, наче лід у спеку? Українець, який є абонентом Lifecell поділився своїм сумним досвідом у соціальних мережах після того, як отримав неочікуваний рахунок за мобільний інтернет.

Користувач отримав смс-повідомлення від Lifecell про те, що з його 50 ГБ залишилося лише 200 МБ і далі треба платити додаткові гроші за нормальну інтернет-швидкість. Це сталося тоді, коли він тільки що оплатив тариф. Спроби додзвонитися до оператора виявилися справжнім випробуванням: довелося навіть гуглити, як зв'язатися з живим оператором у 2024 році.

"Не пропустіть цей критичний момент: Ваш Lifecell номер може зникнути за лічені дні
телефон/лайфселл фото з інтернету

Оператор запропонував користувачеві переглянути деталізований звіт у додатку "Мій Lifecell", що повинно було показати використаний трафік за додатками і сайтами. Проте цей звіт виявився неправдивим, розповідає чоловік.

Наступна спроба дзвінка до оператора привела до ще більшого здивування. Користувач дізнався, що одна з позицій, за які списувалися кошти, а саме "інтернет_VK_4G" включає трафік з соціальних мереж і месенджерів, які за умовами тарифу не повинні були тарифікуватися.

Ось тут Lifecell розповів про схему із прихованими умовами тарифу. Виявилося, що всі "безкоштовні" додатки почнуть тарифікуватися, якщо користувач вчасно не оновить їх до найсвіжішої версії. Ці умови ніде не прописані, і оператор відмовився надати їх на електронну пошту, прив'язану до номера.

Обурений користувач вважає такі дії Lifecell шахрайськими. Він написав претензію на юридичну адресу оператора та звернувся до Держпродспоживслужби з вимогою перевірки дій Lifecell як шахрайських.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Цікаво, що багато користувачів вимикають фонове оновлення додатків, щоб зберегти трафік та заряд батареї, особливо під час відключень світла. Це може стати проблемою для тих, хто не знає про приховані умови тарифу.

Українець закликав інших бути обережними та ретельно перевіряти умови використання мобільних послуг, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Раніше ми розповідали про Київстар, Vodafone, Lifecell за копійки: як обрати найкращий тарифний план і не переплатити

Також, Українцям повернуть кошти за мобільний зв’язок, але пощастить не всім

Джерело матеріала
loader
loader