Залужний зустрів Зеленського біля літака під час візиту до Великої Британії
Залужний зустрів Зеленського біля літака під час візиту до Великої Британії

Залужний зустрів Зеленського біля літака під час візиту до Великої Британії

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 18 липня, прибув з офіційним візитом до Великої Британії. В аеропорту його зустрів новий посол України Валерій Залужний.

Валерій Залужний, новопризначений посол України у Великий Британії, зустрів в аеропорту президента України Володимира Зеленського. Фото зустрічі глава держави показав у власному Telegram-каналі.

На опублікованому знімку видно, що президент із посмішкою потиснув руку ексголовкому ЗСУ. Зауважимо, що Валерій Залужний розпочав роботу на посаді посла тільки 10 липня.

Володимир Зеленський у Великій Британії

Сам Зеленський окрім фото опублікував допис, в якому зазначив, що прибув для участі в саміті Європейської політичної спільноти, проведення двосторонніх зустрічей із партнерами та укладання нових угод про гарантії безпеки.

"Зустрінуся з Його Величністю Королем Чарльзом ІІІ, прем'єр-міністром Кіром Стармером, урядовцями, керівниками оборонних компаній. Підпишемо міжурядову угоду про підтримку українського ОПК, обговоримо майбутню оборонну співпрацю та розширення наших можливостей захисту", — написав Зеленський та нагадав, що з перших днів повномасштабного вторгнення Велика Британія "була на крок попереду в рішучості щодо підтримки України".

Фото: Володимир Зеленський Telegram-канал
Валерій Залужний зустрів Володмира Зеленського в Великій Британії
Фото: Володимир Зеленський Telegram-канал

"Саме така рішучість потрібна, щоб зупинити російський терор", — резюмував президент України.

Нагадаємо, 10 липня Валерій Залужний офіційно заступив на посаду посла Україні у Великій Британії після того, як президент України Володимир Зеленський звільнив його цьогоріч у лютому, замінивши Олександром Сирським на посту головнокомандувача ЗСУ.

Вже наступного дня Залужний опублікував фото у новому статусі та написав, що вручив копії вірчих грамот віцемаршалу дипломатичного корпусу.

Джерело матеріала
loader
loader