Глобальний кіберзбій зупинив авіарейси, вразив фінанси й телекомунікації в Європі
Глобальний кіберзбій зупинив авіарейси, вразив фінанси й телекомунікації в Європі

Глобальний кіберзбій зупинив авіарейси, вразив фінанси й телекомунікації в Європі

Глобальний кіберзбій порушив діяльність авіаперевізників, медіакомпаній, банків та телекомунікаційних фірм по всьому світу та в Європі зокрема.

Як пише "Європейська правда", про це інформує Bloomberg.

Повідомлення про технічні збої з'явились після того, як корпорація Microsoft заявила про перебої в роботі своїх онлайн-сервісів.

Авіакомпанії та аеропорти в Європі стикнулися з перебоями різного характеру.

Аеропорт Шенефельд у Берліні призупинив роботу, повідомляє агентство DPA.

Збій у роботі Microsoft суттєво вплинув на рейси до та з амстердамського аеропорту Схіпхол, заявив Bloomberg представник аеропорту.

Наразі оцінюються наслідки, і аеропорт радить пасажирам зв'язуватися зі своїми авіакомпаніями та стежити за поточною інформацією про рейси.

Водночас в лондонському аеропорту Станстед не працюють платіжні системи.

Нідерландський підрозділ Air France-KLM оголосив, що змушений призупинити "більшість операцій".

Аеропорт Праги повідомив, що потерпає від збою в роботі глобальної системи реєстрації, якою користується велика кількість авіакомпаній.

Як наслідок, деякі вильоти затримують.

Найбільша авіакомпанія Європи за кількістю пасажирів Ryanair попередила пасажирів про потенційні перебої, які, за її словами, вплинуть на "всі авіакомпанії, що працюють в мережі", хоча й не уточнила характер перебоїв.

Лондонська фондова біржа повідомила, що її служба новин RNS зіткнулася з технічною проблемою, яка перешкоджає публікації новин на її сайті.

Пізніше він ненадовго повернувся в ефір без інфографіки та логотипів, а згодом знову вимкнувся.

У Данії повідомили, що про збій у роботі автоматичної пожежної сигналізації в столиці Копенгагені, через що місцева влада закликала в разі пожежі дзвонити в екстрені служби.

Раніше цього тижня посадовець НАТО високого рівня сказав у коментарі ЗМІ, що, на його думку, країна НАТО може попросити захисту від союзників за 5 статтею Північноатлантичного договору через гібридні операції та кібератаки Росії.

У Данії нещодавно вирішили підвищити рівень загрози руйнівних кібератак на підприємства, організації та органи влади з низького до середнього у зв'язку з "активізацією гібридної війни" з боку Росії.

Джерело матеріала
loader
loader