НАБУ та САП наполягають на доопрацюванні законопроекту про угоди зі слідством
НАБУ та САП наполягають на доопрацюванні законопроекту про угоди зі слідством

НАБУ та САП наполягають на доопрацюванні законопроекту про угоди зі слідством

Керівництво НАБУ та САП у п'ятницю, 19 липня, провело робочу зустріч із представниками Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності. Головною темою зустрічі став законопроект №11340, який вносить зміни до Кримінального кодексу та дозволяє підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

- НАБУ та САП, як і раніше, наполягають на необхідності доопрацювання. Наголошуємо на необхідності передбачити такі умови при укладенні угоди про визнання винності: застосування до організатора злочину звільнення від відбування покарання з випробуванням або призначення покарання нижче за межу, передбачену за такий злочин, можливе виключно при викритті ним іншого організатора та відшкодування збитків. Для осіб, які не є організаторами злочину, звільнення від відбування покарання... можливе виключно за одночасної наявності двох умов: викриття інших осіб та відшкодування збитків, - зазначили у НАБУ.

У відомстві зазначили, що наполягатимуть на тому, щоб ці умови були прописані в законі, інакше документ нестиме серйозні корупційні ризики. Після доопрацювання НАБУ та САП обіцяють оприлюднити свою оцінку тексту законопроекту до другого читання.

  • 18 липня голова Міністерства юстиції Денис Малюська відреагував на критику ухваленого Верховною Радою законопроекту про угоди зі слідством. Йдеться про дозвіл підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення. Малюська пояснив, чому такий законопроект з'явився і чим він може бути корисним.
  • 18 липня Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроект №11340 за угодою зі слідством у провадженні з корупційних злочинів.
Теги за темою
Верховна Рада Корупція Законопроект НАБУ
Джерело матеріала
loader
loader