Нові санкції почали діяти: російські фірми зіткнулися із проблемою через гроші Китаю
Нові санкції почали діяти: російські фірми зіткнулися із проблемою через гроші Китаю

Нові санкції почали діяти: російські фірми зіткнулися із проблемою через гроші Китаю

Декілька великих російських експортерів сировинних товарів заявляють, що торгівля з Китаєм перетворилася на азартну гру, оскільки прямі платежі в юанях все частіше заморожуються або затримуються після того, як у червні США розширили критерії запровадження санкцій.

Після останнього раунду санкцій США стало дуже складно або навіть неможливо здійснювати прямі платежі з Китаю до Росії , навіть за умови використання юанів, заявили топ-менеджери трьох експортерів сировинних товарів. Усі троє попросили не називати їхніх імен, оскільки інформація є конфіденційною.

За словами представника російської сільськогосподарської торгової компанії, цього місяця у деяких китайських покупців російської сільськогосподарської продукції також виникли проблеми з платежами.

Проблема зачіпає не лише такі товари, як метали та сільське господарство, а й інші галузі. Асоціація російських автомобільних дилерів минулого тижня попередила, що імпорт автомобілів та автозапчастин з Китаю, який зараз є основним постачальником країни, може зупинитися через збої в розрахунках.

Ці затримки відбулися після того, як у червні США розширили параметри визначення необхідності введення вторинних санкцій , розширивши визначення військово-промислової бази Росії.

Джерело: bloomberg .

Читайте також:

Стан Байдена стрімко погіршується: оточення президента розповіло, що з ним відбувається.

Ризик нової війни: де назріває ескалація, невтішний прогноз експерта.

Підсумок дебатів – «катастрофа» для Байдена: демократи шукають заміну.

Теги за темою
Росія Китай вибори в США
Джерело матеріала
loader