Росія продовжує “розганяти” фейки про Охматдит
Росія продовжує “розганяти” фейки про Охматдит

Росія продовжує “розганяти” фейки про Охматдит

Росіяни, намагаючись шокувати свою аудиторію заявили, що лікаря дитячої лікарні буцімто обмазали “донорською кров’ю”.

Російські пропагандистські Telegram-канали поширюють в Мережі відео, де нібито поліцейський вимазує кров’ю лікаря з Києва. Однак відеозапис росіян виявився постановкою.

Telegram-канал Два майори опублікував відео, де людина в костюмі поліцейського вимазує кров’ю лікаря. Автор каналу стверджує, що Україна вирішила таким чином “похайпувати на події” – на російському ракетному удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві 8 липня.

Як відомо, тоді на кадри потрапив лікар із закривавленою білою формою, що допомагав розбирати завали.

Російські пропагандисти традиційно використали ідеологеми, що мали б шокувати аудиторію, навіть попри їхню видиму нелогічність та гротескність. Зокрема, вони заявили, що лікаря обмазали “донорською кров’ю” і що Україні “байдуже на хворих дітей”.

Однак військовий оглядач Ян Матвєєв  на своєму Telegram-каналі Карти та стрілочки, що відео – постановка російських пропагандистів.

“Найпростіше порівняння фіктивного ролика з реальними фото все ставить на свої місця. Найвірніша ознака – наявність горизонтального шва на медичній сорочці справжнього лікаря. На російському відео цього шва немає. Стрижка та (те, як лежить) волосся, взуття, довжина штанів лікаря та розташування плям крові, а також зовнішній вигляд “поліцейського” також підтверджують постановку”, – написав Матвєєв.



Теги за темою
Росія поліція Відео пропаганда
Джерело матеріала
loader
loader