Сезонні баклажани – це ідеальна основа для ситного обіду. Овочі можна запекти разом з м'ясним фаршем і додати зверху багато сиру. Вийде дуже ситно.
Ідея приготування смачних запечених баклажанів для обіду опублікована на сторінці фудблогерки Ангеліни Зінкової (angelinazinkovaaa) в Instagram. Ви пораєтесь за лічені хвилини.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.
- фарш – 500 г
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 150 г
- сир – 200 г
- сіль, перець, цукор, прованські трави
Спосіб приготування:
1. Баклажани нарізати слайсами 5 мм.
2. Додати олію, сіль і запікати за температури 200 градусів у режимі гриль 10 хвилин.
3. На сковорідці обсмажити цибулю, додати фарш, томатну пасту, сіль, перець, цукор та улюблені спеції.
4. Викласти у форму слайси баклажанів та соусу.
5. Зерху додати багато сиру.
6. Запікати за температури 200 градусів у режимі гриль 10-15 хвилин.
7. Зверху додати трохи зелені.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мусака з баклажанами
- Хашлама з баклажанами
- Тушкована свинина з баклажанами