Розповсюджені помилки, які погіршують здоров’я колін під час ходьби
Розповсюджені помилки, які погіршують здоров’я колін під час ходьби

Розповсюджені помилки, які погіршують здоров’я колін під час ходьби

Ходьба — це елементарний спосіб покращити фізичну форму та здоров'я серця, який доступний практично для всіх. Проте, хоча така активність вважається простою та безпечною, проте може негативно впливати на коліна, викликаючи біль та шкоду у довгостроковій перспективі. 

На щастя, ви можете уникнути болю в колінах, вносячи прості зміни у свій розпорядок дня. Які помилки при ходьбі шкодять колінам та як їх уникнути, розповіли в Eat This, Not That.

Використовуєте не те взуття 

Обираючи взуття для прогулянок, важливо зважати не тільки на зовнішній вигляд, а й на зручність. Неправильне взуття може посилити наявні або можливі проблеми з колінами та призвести до пателлофеморального синдрому (біль у колінній чашечці). Для прогулянок слід обирати взуття, яке сприяє контролю і підтримці стабільності під час ходьби. Крім того, використовуйте ортопедичні устілки, які вирівнюють коліна під час ходьби.

Не звертаєте уваги на викривлення суглобів 

Склепіння стопи забезпечує стабільність стопи та тіла. Коли воно руйнується, стопа втрачає стабільність, що збільшує навантаження на коліно і може призвести до болю в медіальній частині коліна. Це може статися через вгинання коліна всередину.

Не залучаєте стегна та сідниці

Щоб уникнути болю в колінах, важливо звертати увагу на те, як ви ходите. Якщо не підключати під час ходьби сідничні м’язи, це може призвести до проблем із суглобами. При цьому на кожному кроці коліно бере на себе найбільше навантаження. 

Продовжуєте йти крізь біль 

Кожен інколи відчуває дискомфорт під час тренувань, але ігнорування болю може призвести до серйозних пошкоджень коліна. Біль є попереджувальним сигналом, що свідчить про необхідність зупинитися. Тож, уникайте будь-яких дій, які викликають біль.

РанішеOBOZ.UA розповів, як худнути під час звичайної ходьби. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader