США готуються використовувати нові засоби глушіння проти російських і китайських супутників
США готуються використовувати нові засоби глушіння проти російських і китайських супутників

США готуються використовувати нові засоби глушіння проти російських і китайських супутників

Космічні сили США збираються розгорнути нову наземну систему глушіння сигналу, що має позбавити китайські та російські супутники можливості передавати інформацію про американські війська під час конфлікту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Космічні сили повідомили, що США збираються розгорнути нову наземну систему перешкод, призначену для запобігання передачі китайськими чи російськими супутниками інформації про американські війська під час конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Відділення космічної служби Пентагону вперше випробувало систему на початку цього року у двох різних місцях. Перші наземні засоби глушіння дистанційних модульних терміналів (Remote Modular Terminal) планують встановити вже цьогоріч після декількох успішних випробувань. До 31 грудня перші 11 з 24 засобів розмістять у місцях, які не розкриватимуть з міркувань безпеки.

У Космічних силах США підкреслюють, що ці термінали є "невеликими, транспортабельними та недорогими перешкодами супутникового зв'язку, які можуть бути розгорнуті у суворих умовах для захисту американських сил".

Нові термінали доповняють розгалуженішу систему глушіння під назвою Counter Communications System та систему середнього розміру під назвою Meadowlands, які Космічні сили США вже розгорнули та використовують.

У Китаю є "сотні супутників на орбіті, призначені для пошуку, фіксації, відстеження, наведення цілей і, так, потенційного ураження військ США та їх союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні", — заявив у середу на щорічному форумі з питань безпеки в Аспенігенерал Стівен Вайтінг, очільник Космічного командування США.

"Тож ми повинні це зрозуміти та знати, що це означає для наших сил", - додав він.

Як повідомлялося, у травні Китай запустив у космос новий супутник «Шиянь-23»(Shiyan-23), призначений для проведення на орбіті наукових експериментів та перевірки нових технологій.

Фото: U.S. Space Force

Теги за темою
Росія США Китай
Джерело матеріала
loader
loader