"Є інформація про злочинця": слідство розкрило кілька версій мотиву убивства Фаріон
"Є інформація про злочинця": слідство розкрило кілька версій мотиву убивства Фаріон

"Є інформація про злочинця": слідство розкрило кілька версій мотиву убивства Фаріон

Є інформація про зловмисника, який стріляв у Фаріон, однак наразі розкривати її слідство не буде.

Вчора, 19 липня, у Львові стався замах на умисне вбивство мовознавиці Ірини Фаріон. Вона померла у лікарні. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що слідство має кілька версій мотивів убивства мовознавиці та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

На своїй сторінці у Telegram Клименко зазначив, що головні з цих версій такі: особиста неприязнь, а також суспільно-політична діяльність Ірини Фаріон. Він також зазначив, що можуть з'являтися й інші версії. Не відкидається також участь росіян у цьому вбивстві.

Крім того, за словами Клименка, є інформація про зловмисника, який стріляв у Фаріон, однак наразі розкривати її слідство не буде, оскільки всі версії перевіряються. Щоправда, міністр заявив, що людина, чиї фотографії поширюють у Мережі, справді стежила за під'їздом колишньої нардепки і може бути виконавцем убивства.

Хто такий Ігор Клименко?

Ігор Володимирович Клименко - державний український діяч, міністр внутрішніх справ України з 7 лютого 2023 року (виконував обов'язки з 18 січня до 7 лютого), з 2019 до 2023 року - голова Національної поліції України, повідомляє "Вікіпедія".

Правоохоронці також знайшли гільзу. Додаткова інформація стане відома після судово-медичної експертизи.

"Я можу сказати, що стрілець готувався завчасно. Це не спонтанне вбивство. Скільки він готувався: тиждень чи два тижні? Час покаже", - сказав міністр.

Хто така Ірина Фаріон?

Ірина Дмитрівна Фаріон - українська політична та громадська діячка. викладачка. Доктор філологічних наук (2015), членкиня Всеукраїнського об'єднання "Свобода". У 2012-2014 роках - депутат Верховної Ради, була обрана від одномандатного виборчого округу № 116, повідомляє "Вікіпедія".

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader