8 секретів Іспанії: як підтримувати здорову вагу та пропорції тіла
8 секретів Іспанії: як підтримувати здорову вагу та пропорції тіла

8 секретів Іспанії: як підтримувати здорову вагу та пропорції тіла

Іспанці відомі своїм здоровим зовнішнім виглядом та стрункістю, що часто пов'язане з їхнім стилем життя та харчуванням, багатим на оливкову олію, рибу та свіжі овочі. Крім того, іспанці переважно активні люди, які люблять багато гуляти та ходити пішки, що сприяє підтримці їх фізичної форми та допомагає боротись зі стресом. 

Що дозволяє іспанцям залишатись у формі та які їх дії можуть допомогти боротись із зайвою вагою? Про це розповіли в Eat This, Not That.

Боротьба зі стресом 

Іспанці не дозволяють стресу стати на шляху їх щасливому життю. Вони не виснажують себе нескінченними дедлайнами та ставлять своє психічне здоров’я у пріоритеті. Крім того, саме стрес провокує накопичення гормону кортизолу, який накопичується у нижній частині живота. Також, під стресом організм активує режим боротьби або втечі, що призводить до виділення гормонів, які можуть збільшувати бажання до цукру та зберігання жиру.

Регулярні прогулянки 

Ходьба — це чудова вправа, яка легка для суглобів та не вимагає спеціального обладнання. Іспанці намагаються гуляти та долати великі відстані впродовж дня, що допомагає їм тримати тіло у формі. До того ж у цьому їм допомагає теплий клімат.

Вони їдять тапас 

Тапас — це маленькі страви, які ідеально підходять для спільного вживання із вином або пивом. Це овочеві, м’ясні та сирні закуски, які можна їсти під час прогулянок, з пивом під час розмови з друзями та до пізньої ночі. 

Спільне вживання великих порцій  

Іспанці звикли ділити одну велику порцію традиційної паельї, яка складається з рису, трав та морепродуктів, таких як мідії і креветки. Це дуже ситна та смачна страва, де кожен може знайти щось собі до смаку.

Витрачають більше час на їжу 

Для іспанців спільний прийом їжі - це про спілкування та налагодження зв’язків. Вони не звикли поспішати з їжею, а тому інколи вечеря з друзями може тривати до двох годин. Це дозволяє кожному шматку перетравитися, перш ніж ви захочете з’їсти більше. 

Потягують, а не ковтають алкоголь

Іспанці щороку заощаджують багато калорій на алкоголі, завдяки їх звичці потягувати алкоголь замість того, щоб випивати його повністю. Таким чином, вони насолоджуються смаком, покращують свій настрій та не шкодять своїй фігурі. 

Їдять жирну їжу 

В Іспанії вважають, що здорові жири в сирі або м'ясі здатні тримати їх ситими довше, не викликаючи бажання з'їсти спожити зайві калорії. Крім того, в Іспанії обід зазвичай приймають між 13:00 і 16:00, а вечір починається лише з 21:00 або 22:00, а тому важливо їсти насичено.

Танцюють до сходу сонця

Іспанці люблять виходити на вечірки, які тривають до ранку. Вони танцюють та насолоджуються їжею разом з друзями. Однак, їхня культура відзначається мінімальним стресом, якісною їжею та позитивними відносинами, що дозволяє їм зберігати здорову вагу тіла.

РанішеOBOZ.UA розповів, які трюки допомагають худнути без тренувань та харчування. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader