Ексспівробітник СБУ пояснив, які шанси знайти вбивцю Ірини Фаріон
Ексспівробітник СБУ пояснив, які шанси знайти вбивцю Ірини Фаріон

Ексспівробітник СБУ пояснив, які шанси знайти вбивцю Ірини Фаріон

Чим більше часу минає від моменту вбивства у Львові екснардепки Ірини Фаріон, тим важче буде знайти убивцю. На цьому наголосив колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу «Еспресо».

 "Є така умовність - 72 години, якщо протягом цього часу не змогли по гарячих слідах встановити особу, затримати, провести комплекс заходів, то чим далі від події в часі, тим менша ймовірність, що особа або особи будуть затримані. Адже є можливість зникнути - сліди у воду, кінці у воду”, - зауважив він.

При цьому Іван Ступак не виключає, що виконавця злочину можуть убити, щоб приховати замовника.

“Якщо протягом двох місяців не змогли вийти на виконавця, замовника, є така догма, то дуже ймовірно, що справа просто лягає", - додав він.

Колишній співробітник спецслужби також зазначив, що у разі, якщо до злочину причетна група осіб, то існує ймовірність, що хтось десь обмовиться і це стане відомим слідству. Якщо діяв одинак, то розслідувати справу набагато складніше.

“Ми в конкретному випадку не знаємо, чи був це одинак, чи була це група людей, чи запланував він заздалегідь, хоча вже є такі версії, чи це було спонтанне рішення", - наголосив експерт.

ФОТО: місце вбивства професорки/"Варта-1"

Що відомо про замах

Вчора, 19 липня, у Львові на вулиці Масарика підстрелили мовознавицю Ірину Фаріон, внаслідок чого вона потрапила в лікарню в критичному стані.

На місці події працювали оперативники карного розшуку, криміналісти і співробітники всіх служб поліції.

Близько 20 години у відділення невідкладної медичної допомоги лікарні Св. Пантелеймона поступила пацієнтка Ірина Фаріон. У критичному стані з ознаками відкритого проникаючого вогнепального поранення голови. Жінка перебувала у глибокій мозковій комі. Пацієнтці одразу проведена компʼютерна томографія всього тіла і пацієнтку взято в операційну.

Але, на жаль, попри зусилля медиків жінка померла у лікарні.

20 липня, вночі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів оперативну нараду у Львові.

Він заслухав доповіді керівництва поліції щодо розкриття справи і назвав основні версії вбивства.

Також відомо, що момент події не зафіксований камерами через відключення світла.

Десятки людей на місце вбивства професорки приносять квіти, траурні стрічки, запалюють лампадки та промовляють молитви за упокій.

Парастас за Іриною Фаріон розпочнеться в неділю, 21 липня о 19:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховають мовознавицю на Личаківському кладовищі на центральній алеї (поле№ 22, неподалік могили Володимира Івасюка).

 

Ексспівробітник СБУ пояснив, які шанси знайти вбивцю Ірини Фаріон - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Джерело матеріала
loader
loader