Шкідливі звички, які насправді допомагають худнути: 8 прикладів
Шкідливі звички, які насправді допомагають худнути: 8 прикладів

Шкідливі звички, які насправді допомагають худнути: 8 прикладів

Щоб досягти схуднення, не обов'язково відмовлятися від усього задоволення в їжі. Багато загальних порад з схуднення можуть здатися занадто строгими і обмежуючими. Щоб отримати тіло своєї мрії достатньо поєднати кілька гарних звичок. Як отримати струнке тіло без страждань, пише Eat This Not That.

Чи можна випити вино

Згідно з науковими дослідженнями, випиваючи бокал вина кілька разів на тиждень може сприяти схудненню. Це завдяки хімічним речовинам, що містяться у виноградній шкірці. Особливо елагова кислота впливає на метаболізм, змінюючи експресію "генів жиру", що сприяє сповільненню росту існуючих жирових клітин. Крім того, ресвератрол, що також міститься в вині, може захищати від негативних ефектів, пов'язаних з фізичною неактивністю, такими як втрата м'язової маси і збільшення рівня цукру в крові. Враховуючи це, біле вино також показалося корисним для зниження ваги, не дивлячись на те, що червоне вино має чудові антиоксидантні властивості.

Чи можна їсти жирне

Вершкове масло, особливо рослинне, є відмінним джерелом жирних кислот, які можуть сприяти зниженню ваги. Одна з таких кислот, бутират, допомагає покращувати роботу мітохондрій — "батарей" у клітинах, що сприяє збереженню молодості організму. Ще одна важлива жирна кислота, кон’югована лінолева кислота (CLA), активно використовується як добавка для спалювання жиру.

Водночас краще уникати низькокалорійних маргаринів і масляних "спредів", які містять трансжири — це прямо пов’язано з надлишковим набором ваги і накопиченням жиру в кишечнику.

Заморозьте макарони

Цікавий факт: макаронні вироби можуть допомогти вам спалювати калорії, особливо якщо їх споживати охолодженими. Зниження температури змінює природу вуглеводів у локшині на "стійкий крохмаль", що змушує ваше тіло витратити більше енергії на їх перетравлення.

Холодні макаронні вироби схожі за структурою до натуральних стійких крохмалів, таких як сочевиця, горох, квасоля та вівсяна каша, які допомагають зберігати вас ситими на довший час. Дослідження показало, що вживання цього типу клітковини може значно збільшити відчуття ситості, а також сприяти спалюванню жиру в організмі.

Побалуйте себе

Якщо ви хочете розблокувати втрату ваги і трохи побалувати себе, ключем може стати включення десерту до свого ранкового сніданку. Дослідження показали, що учасники, які дозволяли собі солодощі разом із сніданком, схудли більше, ніж ті, хто обмежувався малими сніданками без десерту. На думку експертів, секрет — це задоволення від улюбленої їжі.

Спробуйте поспати

Якісний сон позитивно відображається на вашому здоровї. Тож, не зволікайте і подрімайте додаткову годину. Це важливіше для досягнення вашої мети зі схуднення, адже дослідження говорять, що під час безсоння ми споживаємо більше шкідливих продуктів вночі. Підкреслюється, що ця проблема стала очевидною на прикладі підлітків, які сплять на годину менше: вони споживають у середньому на 200 калорій більше, що призводить до надмірного набору ваги на тиждень, якщо це стає звичкою.

Їжте більше шоколаду

На думку вчених з Каліфорнійського університету Сан-Дієго, ті дорослі, що регулярно споживають шоколад, краще втрачають вагу. Це не залежить від фізичних навантажень або кількості споживаних калорій. Такий феномен пояснюють корисними бактеріями у кишечнику, які ферментують какао в протизапальні сполуки, які можуть впливати на активацію генів, пов'язаних з ожирінням.

Але, зауважте, що краще обирати темний шоколад з вмістом принаймні 74% какао!

Поніжитися на сонці

Розмірковували ви про те, щоб взяти перерву і поповнити запаси вітаміну D? Це буде корисне рішення, адже сонячне світло стимулює наше тіло виробляти більше вітаміну D, який важко отримати лише з їжі.

Щоб покращити результати спробуйте відпочивати на сонечку до полудня. Адже, згідно з дослідженням, люди, які вранці проводили час під яскравим світлом протягом лише 20 хвилин, мали значно менший індекс маси тіла (ІМТ), ніж ті, хто перебував під впливом яскравого світла пізно ввечері, незалежно від того, скільки вони з'їли.

Більше любові

Ейфорія може зявитися не тільки від фізичних навантажень та марафонського забігу. На думку вчених, під час сексу ми втрачаємо окситоцин, який може знижувати рівень стресу та пригнічувати апетит. Одне останнє дослідження показало, що щоденні ін’єкції цього "гормону кохання" можуть зменшувати жир на животі. Водночас під час сексу ви також втрачаєте калорії.

Зазначається, що під час сексу втрачається в середньому 4,2 калорії на хвилину для чоловіків і 3,1 калорії на хвилину для жінок — це краще, ніж прогулянка, не таке ефективне, як біг, але значно приємніше, ніж обидва варіанти.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому інтервальне голодування не допоможе схуднути.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader