Вбивство Фаріон було замовним і до нього готувалися щонайменше місяць – ЗМІ
Вбивство Фаріон було замовним і до нього готувалися щонайменше місяць – ЗМІ

Вбивство Фаріон було замовним і до нього готувалися щонайменше місяць – ЗМІ

До вбивства української мовознавиці Ірини Фаріон, яке сталося 19 липня, готувалися щонайменше місяць. Наразі слідство вважає, що замах, який зрештою забрав життя жінки, був замовним. 

Про це пише "Суспільне" із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах. Правоохоронці вважають, що виконавцем вбивства є той самий чоловік, який слідкував за Фаріон і якого розшукує поліція. На нього вказують свідки – вони кажуть, що саме розшукуваний чоловік вистрілив в жінку.

Також слідчі вважають, що у нього можуть були спільники, проте як саме вони були залучені до вбивства, наразі не повідомляється.

Чоловік, якого зараз розшукують, одягав окуляри та капелюх для маскування. Вперше камери спостереження зафіксували його 11 липня. Чоловік приходив у двір загиблої щодня, окрім суботи та неділі, в однаковому одязі.

"Також у розшукуваного було невелика сумочка, саме там, за версією правоохоронців, могла бути зброя. Хоча інколи він приходив у двір з порожніми руками. Щодо зброї наразі тривають експертизи, адже на місці замаху знайшли гільзу", – сказано в статті. 

Вбивство Фаріон було замовним і до нього готувалися щонайменше місяць – ЗМІ

Водночас зазначається, що на лінію 102 не надходило повідомлень щодо цього підозрілого чоловіка, який тривалий час перебував у дворі, де жила Фаріон. Сама жінка не зверталася до поліції щодо погроз на її адресу.

Наразі чоловік з фото є основним підозрюваним у справі. В день вбивства чоловік о 17:03 вже очікував на Ірину Фаріон біля будинку. Коли вона вийшла – здійснив один постріл у мовознавицю.

Джерела ЗМІ кажуть, що нападник діяв професійно і прорахував усі варіанти розвитку подій. Під час замаху в районі, де жила мовознавиця, не працювали камери спостереження через відключення електроенергії.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Увечері в пʼятницю, 19 липня, у Львові стріляли в мовознавицю та колишню народну депутатку Ірину Фаріон. Це сталося біля її будинку на вулиці Масарика. Попри зусилля лікарів, о 23:20 Фаріон померла в лікарні, нападника досі шукають.

– Щонайменше троє сусідів загиблої розповідають, що невідомий чоловік упродовж певного періоду стежив за нею. Нині цей чоловік є підозрюваним у справі, його розшукують правоохоронці.

– Мовознавиця, громадська та політична діячка Ірина Фаріон загинула за українську позицію. Її вбивство є викликом для всього українського суспільства, а також злочином проти основоположних прав та свобод українців, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader