Знесення садиби Зеленських обговорять на засіданні парламентської ТСК
Знесення садиби Зеленських обговорять на засіданні парламентської ТСК

Знесення садиби Зеленських обговорять на засіданні парламентської ТСК

У середу, 24 липня, відбудеться позачергове засідання парламентської ТСК щодо незаконного демонтажу історичної будівлі «Садибний житловий будинок Євменія Зеленського», розташованої в центрі Києва.

Про це повідомив народний депутат, голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади в місті Києві - столиці України під час воєнного стану Віталій Безгін у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Цієї середи відбудеться позачергове засідання ТСК по Києву, присвячене зухвалому знесенню історичної садиби Зеленських в центрі міста», - поінформував він.

Під час засідання учасники обговорять причини та ідентифікацію відповідальних осіб, чиї дії або бездіяльність призвели до незаконного демонтажу історичної будівлі «Садибний житловий будинок Євменія Зеленського», розташованої в центрі Києва.

Безгін повідомив, що офіційні запрошення на засідання ТСК вже надіслані міському голові Києва Віталію Кличку, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростиславу Карандєєва, представникам прокуратури міста Києва та Національної поліції.

«На засіданні не буде порожніх балачок. Буде аналіз та конкретні пропозиції щодо рішень. Ми не слідство, яке має встановити винних, але ми точно маємо сили змінити правила гри, щоб такого не траплялося в майбутньому, якщо столична влада не зацікавлена зробити це власноруч», - підкреслив політик.

Як повідомляв Укрінформ, Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації виступив із вимогою до правоохоронних органів про належне реагування на знесення садиби Зеленських і притягнення винних до відповідальності.

У столичній поліції заявили, що розпочали розслідування за фактом знесення історичної будівлі.

Ввечері 20 липня близько тисячі людей зібралися під КМДА на акцію протесту проти знесення садиби Зеленських.

Садиба Зеленських - це дерев'яна, обкладена цеглою будівля, зведена у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. Із 1911 по 1915 роки тут проживала сім'я заможних міщан Зеленських. Споруду почали розбирати у 2021 році, але завдяки суспільному розголосу тоді роботи припинилися.

Фото: Офіс генпрокурора

Теги за темою
Київ Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader