Як зберегти макіяж у спеку: дієві поради від візажистки
Як зберегти макіяж у спеку: дієві поради від візажистки

Як зберегти макіяж у спеку: дієві поради від візажистки

Найкраще, що ви можете зробити у спеку для своєї шкіри – це взагалі відмовитися від макіяжу, окрім, звісно, якісного сонцезахисного крему. Однак якщо виходити в люди без мейкапа – не ваш варіант, пропонуємо кілька ефективних порад, які допоможуть зберегти макіяж у спеку.

Ваше обличчя залишається бездоганним незалежно від погоди, якщо використовувати кілька простих, але дієвих технік. Деталі розповіла фахівчиня з краси Гейлі Вокер, що має понад 20-річний досвід роботи в галузі.

Правило 15 хвилин

Дерматологи наполягають, що варто щодня носити крем SPF, щоб захистити себе від УФ-променів, незалежно від погоди. Перед нанесенням макіяжу дайте засобу принаймні 15 хвилин вбратися в шкіру.

"Нанесення макіяжу відразу після SPF може заважати процесу поглинання, тобто це може призвести до нерівномірного покриття та зниження рівня захисту", – зазначила Вокер.

Як зберегти макіяж у спеку: дієві поради від візажистки

Праймер

Праймер є важливим кроком у щоденному макіяжі під час спеки. Він має вирішальне значення для того, щоб макіяж тримався цілий день. Праймер робить поверхню гладкою для макіяжу, а також забезпечує додаткове зволоження.

Що менше – то краще

Нанесення більшої кількості шарів макіяжу збільшує ймовірність того, що до кінця дня макіяж буде неоднорідним. Зробіть вибір на користь легкої тональної основи, густих брів і блискучих губ для літнього макіяжу, який збережеться протягом усього дня.

Гідроізоляція

Перехід на водостійкі засоби допоможе уникнути псування макіяжу протягом дня. Обирайте водостійку легку базу без олій і обов’язково видаляйте водостійку туш  засобом для зняття макіяжу наприкінці дня.

Матова основа

"Матова основа більш стійка до поту, ніж тональна основа з вологим росистим ефектом", – зазначила фахівчиня. Матова основа менше тане або руйнується під впливом вологості.

Певні частини обличчя більш схильні до блиску, тому нанесіть напівпрозору пудру на Т-зону. Не використовуйте занадто багато пудри. Спрей для фіксації остаточно запобігає розмазуванню та таненню макіяжу в спекотну погоду.

Раніше OBOZ.UA розповідав про 8 головних трендів макіяжу 2024 року.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader