Популярний сік, який зменшує запалення: що кажуть про нього дієтологи
Популярний сік, який зменшує запалення: що кажуть про нього дієтологи

Популярний сік, який зменшує запалення: що кажуть про нього дієтологи

Здоров'я може покращитися завдяки їжі, яку ви вже любите, і ось ще один продукт, який варто додати до вашого списку покупок. Зареєстрований дієтолог розповідає про те, як один смачний сік може підтримати ваш імунітет, боротися з раком і зменшити рівень запалення в організмі.

Йдеться не про гіркі або гострі здорові напої, такі як сік амли чи сік селери. Дієтолог рекомендує ананасовий сік, який допомагає боротися із запаленням, пише eatthis.com.

Дієтолог Аліна Петре розповіла, що ананасовий сік не лише має чудовий смак, але й, за даними поточних досліджень, пропонує безліч переваг для здоров’я. Зокрема, він допомагає боротися із запаленням, яке може призвести до болю чи серйозних захворювань.

Як ананасовий сік бореться із запаленням?

Петре пояснює, що ананас містить травні ферменти під назвою бромелайн. Дослідження показали, що бромелайн захищає від багатьох проблем зі здоров’ям, пов’язаних із запаленням. Деякі дослідники вважають, що ця сполука може бути такою ж ефективною, як нестероїдні протизапальні препарати, але без побічних ефектів. Хоча бромелайнові добавки містять більше цих ферментів, споживання ананаса також корисне для вашої дієти.

Сила бромелайну

Петре каже, що бромелайн іноді використовують у медичних установах для лікування серйозних опіків, а також запалень, спричинених травмами, ранами або операціями. Бромелайн також пригнічує ріст раку в кількох частинах тіла, включаючи шкіру, груди, товсту кишку та інші частини шлунково-кишкового тракту.

Дослідження показали, що бромелайн стимулює вироблення білих кров’яних тілець, які допомагають організму ефективно реагувати на небажані фактори, включаючи ріст ракових клітин.

Інші переваги ананасового соку

Завдяки вмісту бромелайну ананасовий сік також сприяє травленню, захищає від вірусів і респіраторних інфекцій, знижує кров’яний тиск і запобігає утворенню тромбів. Як і будь-який сік, чим натуральніше, тим краще. Якщо у вас немає соковижималки, щоб отримати свіжий ананасовий сік, обов’язково прочитайте етикетку в магазині та уникайте продуктів з додаванням цукру або штучних інгредієнтів.

Дієтолог Марджі Весдок рекомендує обмежити споживання соку до восьми склянок на день через високий вміст калорій.

Раніше OBOZ.UA пояснював, як уникнути пліснявіння фруктів та овочів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader