Tesla почне виробництво гуманоїдних роботів у 2025 році - Маск
Tesla почне виробництво гуманоїдних роботів у 2025 році - Маск

Tesla почне виробництво гуманоїдних роботів у 2025 році - Маск

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що Tesla почне виробляти гуманоїдних роботів Optimus для використання всередині компанії у 2025 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Маск повідомив, що спочатку людиноподібних роботів використовуватимуть у компанії Tesla, тоді як виробництво для продажу розпочнеться у 2026 році.

Анонс Маска пролунав за день до того, яка Tesla мала оприлюднити свої останні фінансові результати. Акції компанії наприкінці торгової сесії у понеділок в Нью-Йорку зросли на понад 5%.

У Teslaзаявили про намір створити «автономного гуманоїдного робота» для виконання «небезпечних, повторюваних або нудних завдань». Раніше Маск заявляв, що за масового виробництва один робот коштуватиме менше ніж 20 000 доларів США.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Tesla презентувала робота-гуманоїда Optimus вже другого покоління, який має виконувати деякі завдання, які зазвичай роблять люди.

Робот може ходити на 30% швидше, ніж його попередник, а також Optimus другого покоління було зменшено вагу на 10 кг, при цьому покращився показник балансування.

Фото: GETTY IMAGES

Теги за темою
Ілон Маск Tesla
Джерело матеріала
loader
loader