TIME: Як Зеленський готується до можливого повернення Трампа до Білого дому
TIME: Як Зеленський готується до можливого повернення Трампа до Білого дому

TIME: Як Зеленський готується до можливого повернення Трампа до Білого дому

За даними журналу TIME, українські офіційні особи розробили план дій на випадок перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США. Незважаючи на побоювання, пов'язані з історією поступок Трампа автократам на кшталт Володимира Путіна, не всі прогнози Києва такі похмурі, як можна було б очікувати.

Ключові моменти стратегії:

1. Українські чиновники очікують, що перші 8-10 місяців 2025 року будуть "дуже важкими". Трамп, ймовірно, скоротить допомогу Україні і буде підштовхувати Зеленського до укладення мирної угоди на умовах Росії.

2. Однак з часом, на думку української сторони, Трамп може усвідомити, що Путіну не можна довіряти, і що російський лідер не зацікавлений у порядку денному Трампа.

3. Деякі в оточенні Зеленського вважають, що якщо Трамп вирішить допомогти Україні, підтримка США може стати більш рішучою, ніж за адміністрації Байдена.

4. Україна розраховує на підтримку європейських союзників і військово-промислового комплексу США у переконанні Трампа продовжити допомогу.

5. Київ працює над зміцненням зв'язків з союзниками Трампа в Конгресі та його оточенні, прагнучи "створити більше балансу" у відносинах з обома партіями.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який нещодавно зустрічався з Трампом, висловив впевненість, що той "розуміє реальність" і може "врятувати Україну і принести мир".

Однак, враховуючи невизначеність результату виборів у США, деякі союзники Зеленського віддають перевагу утримуватися від прямих контактів з будь-якою з кампаній, побоюючись ризиків, пов'язаних з підтримкою кандидата, який програв.

Саймон Шустер, автор статті в TIME, зазначає, що стратегія України відображає як схильність команди Зеленського шукати можливості в будь-якій ситуації, так і зростаюче розчарування Києва темпами та обсягами підтримки з боку адміністрації Байдена.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader