5 харчових звичок для швидкого схуднення після 30
5 харчових звичок для швидкого схуднення після 30

5 харчових звичок для швидкого схуднення після 30

Хоча метаболізм зазвичай не сповільнюється до 60 років, багато факторів, таких як сидячий спосіб життя та неідеальні харчові звички, можуть впливати на набір ваги.

"Якщо до 30 років ви не стикалися з проблемами ваги, але ваші харчові звички та спосіб життя залишають бажати кращого, ці проблеми можуть наздогнати вас", – каже Лаура Бурак, автор книги "Схуднути з Smoothies", у розмові з eatthis.com. За її словами, вік не є перешкодою для схуднення. З позитивним настроєм і чітким планом ви зможете досягти бажаних результатів.

Крім харчування, важливу роль відіграють також фізична активність, зволоження, управління стресом і якісний сон. Лаура Бурак рекомендує кілька ефективних звичок, які допоможуть вам швидко схуднути після 30 років.

Споживайте якісні цільні продукти

Зробіть основу вашого раціону з якісних рослинних продуктів: свіжих овочів і фруктів, насіння, горіхів, корисних олій (авокадо та оливкова олія), картоплі, кукурудзи, сочевиці та квасолі. Дослідження 2020 року в журналі Nutrients показало, що збільшення споживання фруктів і овочів сприяє втраті ваги у жінок завдяки високому вмісту харчових волокон і низькій калорійності.

Вживайте рибу, яйця та птицю для стабілізації рівня цукру в крові. Це допоможе вам почуватися збалансованими і ситими, зменшуючи ймовірність споживання шкідливої їжі.

Обмежте кількість доданого цукру

Доданий цукор є ворогом вашого схуднення. Він сприяє збільшенню ваги та жиру на животі. "Одна з найбільших проблем – велика кількість доданого цукру в нашому раціоні, і з віком це може мати ще більший вплив на здоров’я та вагу", – пояснює Бурак.

Обмежуйте споживання випічки, хлібобулочних виробів, газованих напоїв і цукерок. Читайте етикетки продуктів, щоб уникати прихованих джерел цукру.

Їжте достатньо протягом дня

Не робіть помилки, недоїдаючи вдень, а потім переїдаючи вночі. Ваше тіло потребує енергії протягом дня, тому регулярне харчування допоможе уникнути вечірніх переїдань і набирати зайву вагу. "Їжте вдень, коли ви потребуєте енергії, і полегшіть вечірній прийом їжі", – наголошує Бурак.

Готуйте для себе їжу

Якщо ви хочете схуднути після 30 років, подумайте про те, щоб готувати їжу по неділях, аби забезпечити організм усіма необхідними поживними речовинами і контролювати розмір порцій. Коли ви сплануєте всі свої прийоми їжі на тиждень, ви з меншою ймовірністю відчуєте потребу перекусити чимось нездоровим по дорозі на роботу або додому.

Практикуйте уважне харчування

Знайдіть час, щоб спокійно насолоджуватися їжею, обмежуючи відволікання, такі як соціальні мережі. Це допоможе вам краще контролювати свій апетит і уникати переїдання. "Зверніть увагу на те, що ви їсте, щоб ваше тіло краще переробляло їжу і не давало вам з’їдати зайве", – пояснює Бурак.

Раніше OBOZ.UA опублікував поради, як позбутися жиру на животі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader