Чотири звички вживання йогурту, які допоможуть схуднути: порада дієтолога
Чотири звички вживання йогурту, які допоможуть схуднути: порада дієтолога

Чотири звички вживання йогурту, які допоможуть схуднути: порада дієтолога

Включення йогурту у ваш щоденний раціон – завжди гарна ідея. Ця кремова закуска має безліч переваг. Йогурт з активними культурами може покращити здоров'я вашого кишечника, допомагаючи при запорах і навіть непереносимості лактози.

За даними Школи громадського здоров'я Гарвардського університету, цей поживний продукт також є чудовим джерелом кальцію та білка. Йогурт – це відмінний вибір для тих, хто прагне схуднути. Тож видання eatthis.com зібрало найкращі звички вживання йогурту для схуднення, за порадами експерта.

Дієтолог Лорен Манакер пояснила: "Йогурт – чудова їжа для дієти, спрямованої на схуднення. Він містить високоякісний білок і, залежно від вибору, може містити ситний жир. Він універсальний, економічний і смачний. Багато йогуртів містять живі та активні культури, які підтримують здорову мікробіоту кишечника".

Як йогурт допомагає схуднути?

Дослідження показують, що вживання йогурту пов'язане зі зниженням ваги. Дослідження Університету Теннессі розповіло, що учасники, які щодня вживали три порції знежиреного йогурту в рамках дієти з обмеженням калорій, втратили на 61% більше жиру і на 22% більше ваги, ніж ті, хто просто скоротив споживання калорій. За даними WebMD, люди, які їли йогурт, також відчули зменшення жиру на животі на 81% порівняно з групою, яка просто скоротила калорії.

Поєднуйте йогурт з недозрілим бананом

Якщо ви любите банани, спробуйте поєднувати йогурт з недозрілим бананом. За словами Манакер, недозрілий банан є джерелом пребіотичної клітковини, яка сприяє втраті ваги. "Пребіотики підживлюють пробіотики у вашому йогурті, підтримуючи здорову кишкову мікробіоту", – пояснює Манакер.

Додавайте волоські горіхи

Волоські горіхи багаті на білок, клітковину та корисні жири. Манакер радить: "Додавання волоських горіхів до йогурту допоможе вам довше відчувати ситість, що сприяє схудненню".

Контролюйте розмір порції

Йогурт – корисний продукт, але важливо контролювати розмір порції. Манакер попереджає, що занадто велика кількість йогурту з високим вмістом цукру та жиру може нашкодити вашій талії. Не забувайте про порційність, щоб підтримувати свій прогрес у схудненні.

Підсолоджуйте йогурт свіжими фруктами

Остання порада – додавати до йогурту свіжі фрукти замість джерел доданого цукру. Манакер зазначає: "Вибір фруктів для солодкості замість сиропів чи меду допомагає підтримувати рівень цукру в крові та сприяє схудненню завдяки клітковині у фруктах".

Раніше OBOZ.UA опублікував продукти, які багаті кальцієм.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader