Рожеве озеро у Іспанії вражає красою і користю для здоров’я: як дістатися
Рожеве озеро у Іспанії вражає красою і користю для здоров’я: як дістатися

Рожеве озеро у Іспанії вражає красою і користю для здоров’я: як дістатися

Від хорошого відпочинку ми чекаємо не тільки можливості розслабитись, але й побувати у якомусь живописному місці. І природа дарує нам неймовірної краси краєвиди, такі, як рожеве озеро Торрев’єха в Іспанії.

Як вказує видання Express, водойма неймовірного ніжного кольору знаходиться всього за годину їзди від Бенідорма в провінції Аліканте. Воно є частиною великого природного парку – Лагунас-де-ла-Мата-Торревьєха.

Щоби помилуватись ним, вам потрібно буде доїхати до однойменного з озером міста, розташованого на південь від Коста-Бланки. Виходити до заповідника найзручніше по вулиці Calle Sol.

Незвичайний колір води в озері Торрев’ха зумовлений роботою різних мікроорганізмів у воді і високим вмістом солі. Два чарівні інгредієнти – це сольові бактерії та мікроводорості. Вони комфортно почуваються у воді, яка містить аж 350 грамів солі на літр (майже як у Мертвому морі), і при цьому виробляють пігменти, які так незвичайно забарвлюють водойму.

Рожеве озеро у Іспанії вражає красою і користю для здоров’я: як дістатися

А ще тутешні грязі, збагачені сіллю, вважаються цілющими. Кажуть, що занурення тіла у воду чи контакт із грязями допомагає запобігати хворобам шкіри та легень. А ще полегшує болі у суглобах.

І поки лікарі скептично ставляться до таких заяв, одне можна стверджувати напевно: місцеві грязі глибоко відлущують та очищують шкіру. Проте, якщо у вас є невеликі пошкодження або ваша шкіра дуже чутлива чи надміру суха, навпаки – ви можете відчути печіння під час процедури. Сіль буде викликати подразнення, тому таким людям від процедур краще відмовитись.

Втім, охочих скупатись у рожевій воді чекає розчарування – плавати в озері Торрев’єха не можна. Оскільки воно є частиною заповідника, вимоги до його відвідування дуже строгі. Купання заборонене і навіть ходити по краю берега можна далеко не всюди – необережним кроком можна завдати шкоди місцевій екосистемі. Гуляти навколо водойми можна тільки пішки або на велосипеді, тварин забороняється спускати з повідця, а групи чисельністю понад 15 осіб мають попереджати місцеву владу про візит.

Зате ви зможете тут помилуватись фламінго у їхньому природному середовищі. Птахи мають особливо насичений рожевий колір, адже харчуються планктоном, який забарвлений пігментом із води. Тому поїздку ви точно не забудете.

Раніше OBOZ.UA розповідав, в якій європейській країні найчистіша вода для пляжного відпочинку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader