Співвласнику садиби Зеленських у Києві обрали запобіжний захід
Співвласнику садиби Зеленських у Києві обрали запобіжний захід

Співвласнику садиби Зеленських у Києві обрали запобіжний захід

У середу, 24 липня, Шевченківський районний суд Києва вибрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання співвласнику знесеної садиби Зеленських Михайлу Гречку. Його звинувачують у умисному знищенні історичної будівлі. Про це повідомляє "Суспільне".

Суд поклав на Гречко обов'язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування зі свідками та здати паспорти. Запобіжний захід буде діяти до 23 вересня 2024 року.

Прокуратура вважає, що є ризик приховування підозрюваного від суду, адже у 2023 році Гречко виїжджав за кордон через систему "Шлях". Тому прокурори вимагали обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.  Сторона звинувачення також вимагає зобов'язати підозрюваного здати всі паспорти, заборонити спілкування зі свідками та накласти обов'язки не виїжджати за межі Києва та області. Захист Гречка переконував суд, що зруйнована будівля не знаходилася у реєстрі нерухомих пам'яток.

Сам Гречко заявив на засіданні, що не визнає своєї провини у кримінальному злочині. За його словами, у садибі Зеленських має бути реконструкція. Планувалося відновити зовнішній та внутрішній вигляд у рамках фундаменту.

  • 19 липня у Києві почали зносити історичну садибу, побудовану 1890 року. Будинок кінця XIX століття на вулиці Кониського, відомий як "садиба Зеленського", кияни намагалися врятувати, звертаючись з петиціями до влади. До
  • 21 липня прокуратура порушила кримінальну справу через незаконне знесення "садиби Зеленських". Силовики заявили, що будівля перебуває під арештом.
Теги за темою
Київ Суд
Джерело матеріала
loader