Суд відпустив співвласника садиби Зеленських під особисте зобов'язання
Суд відпустив співвласника садиби Зеленських під особисте зобов'язання

Суд відпустив співвласника садиби Зеленських під особисте зобов'язання

Шевченківський райсуд Києва призначив співвласнику садиби Зеленських Михайлу Гречку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це заявила головуюча суддя, передає кореспондент Укрінформу.

"Слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого - задовольнити. Застосувати до підозрюваного Михайла Гречка запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - сказала суддя.

На підозрюваного було покладено низку обов'язків: прибувати до прокурора, слідчого, слідчого судді, суду за першим викликом; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання або роботи; не відлучатися за межі Києва і Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання слідчому свій паспорт громадянина України та інші документи, що дають право на виїзд із України і в'їзд в Україну.

Суд визначив строк дії покладених на Гречка обов'язків до 23 вересня 2024 року. На цю ухвалу може бути подана апеляційна скарга впродовж п'яти днів з дня оголошення до Київського апеляційного суду.

Як повідомлялося, Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації виступив із вимогою до правоохоронних органів про належне реагування на знесення садиби Зеленських і притягнення винних до відповідальності.

У столичній поліції заявили, що розпочали розслідування.

Ввечері 20 липня близько тисячі людей зібралися під КМДА на акцію протесту проти знесення садиби Зеленських.

23 липня правоохоронці повідомили про підозруспіввласнику садиби Зеленських, який дав вказівку на її знесення.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що власники несанкціоновано зруйнованої 19 липня садиби Зеленських у Києві зобов'язуються її відновити в тому вигляді, який вона мала.

Садиба Зеленських - це дерев'яна, обкладена цеглою будівля, зведена у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. Із 1911 по 1915 роки тут проживала сім'я заможних міщан Зеленських. Споруду почали розбирати у 2021 році, але завдяки суспільному розголосу тоді роботи припинилися.

Фото ілюстративне

Теги за темою
Київ Суд
Джерело матеріала
loader
loader