Україна розпочинає виступи на Олімпіаді раніше її відкриття
Україна розпочинає виступи на Олімпіаді раніше її відкриття

Україна розпочинає виступи на Олімпіаді раніше її відкриття

Вже сьогодні, 24 липня, для українського футболу настане історичний момент – збірна України з футболу дебютує на Олімпійських іграх. Офіційне відкриття Ігор відбудеться лише у п'ятницю, 26 липня, але змагання у командних видах спорту традиційно розпочинаються раніше. Команда Руслана Ротаня має битися зі збірною Іраку на стадіоні "Парк Олімпік Ліонез" (вміщує майже 60 тисяч глядачів).

У Іраку потрібно вигравати

Олімпійська збірна України, за попередніми оцінками букмекерів, вважається фаворитом у протистоянні з Іраком. Успіх України оцінюється у 1,78, тоді як шанс на перемогу Іраку вкрай невеликий, коефіцієнт 6,00.

Що являє собою збірна Іраку? Це команда, яка на Олімпійських іграх найчастіший гість – вони тут уже втретє. Але якихось особливих успіхів на них ніколи не здобувала. Останні успіхи Іраку були у 2005 році на ОІ в Афінах. Там наші опоненти виграли групу у Коста-Ріки, Марокко та Португалії. У плей-оф тоді ними була бита Австралія, а ось у фінал команда вийти не змогла, поступилися Парагваю. З того часу з досягненнями не густо. На ОІ у Парижі Ірак приїхав як команда, яка виграла бронзу Кубка Азії до 23 років.

Але і в цій версії Іраку є троє людей, на яких слід звернути увагу, це гравці з європейських чемпіонатів. Насамперед йдеться про 20-річного нападника німецького «Брауншвейгу» Аміна Юссефа та Хассана Бінда з нідерландського «Де Граафсхафа», а також захисника «Херенвена» Хуссейна Алі. Тренує наших опонентів іракський 57-річний фахівець Радхі Шенаїшіль.

Часу на підготовку Україна не має

На перший погляд, Ірак - суперник, якого наші хлопці мають обігравати. Але, як показало це літо, недооцінка суперника загрожує неприємними наслідками, про поразку від румунів на Євро-2024 з розгромним рахунком 3:0 нашим футболістам нагадуватимуть ще довго.

Але Євро – це Євро, а Олімпіада – інша історія. Тим більше, що в обоймі у Ротаня тут зовсім інші герої. Зі складу, який вигравав ці путівки на ОІ, залишилося не так і багато футболістів – Данило Сікан із «Шахтаря» (капітан команди) та Максим Таловерів із австрійського «ЛАСК». Крім Таловерова, легіонер лише один – півзахисник Максим Хлань з «Лехії» з польського Гданська.

Заявка України на ОІ могла бути значно потужнішою. За віком проходили і Трубін, і Забарний, і Бондаренко із Судаковим. Адже це зірки, з якими команда Ротаня могла б бути куди більш грізною. Але через правила ФІФА не було можливості їх викликати. Проте Ротаню вдалося зібрати цілком конкурентний склад. Переважно в команді гравці «Шахтаря» - Кирило Фесюн, Дмитро Криськів, Кирило Сігєєв і «динамівці» - Валентин Рубчинський, Микола Михайленко, Максим Брагару. Є й кілька гравців «Олександрії» – Олександр Мартинюк, Георгій Єрмаков та Артем Шулянський. Загалом колектив бойовий, цій збірній є що показати.

Зрозуміло одне – перемагати Ірак потрібно. Часу на підготовку немає, бо далі буде жорсткіше.

«Атлаські леви» та «Альбіселесте»

Україні із жеребкуванням відверто не пощастило. З одного боку, мати Ірак у групі - це удача. Але отримати ще Марокко та Аргентину - це справа інша.

"Атлаські леви" Марокко на Олімпіаді вже вп'яте, команда з групи жодного разу не виходила, але наразі африканці сильні як ніколи. Головна зірка команди – Ашраф Хакімі із французького «ПСЖ». На додаток до нього обойма гравців із міцних французьких клубів. І з досягненнями цієї версії Марокко - все гаразд, минулого року вони виграли молодіжний Кубок африканських націй.

Аргентина - суперник ще гірший. "Альбіселесте" - дворазові переможці Олімпіади. І хоча Лео Мессі на Олімпіаду вирішив не їхати, зірок тут вистачає, наприклад – Ніколас Отаменді та Хуліан Альварес. Це гравці найвищого світового рівня. Тренує їх Хав'єр Маскерано, якого всі чудово пам'ятають у роботі в «Барселоні». Завдання у Аргентини у Франції одне – перемога.

На тему

Розклад групового турніру група "В"

1-й тур, 24 липня

  • Аргентина – Марокко – 16.00
  • Ірак – Україна – 20:00

2-й тур, 27 липня

  • Аргентина – Ірак – 16:00
  • Україна – Марокко – 18.00

3-й тур, 30 липня

  • Україна – Аргентина – 18:00
  • Марокко – Ірак – 18.00

Де дивитись

Матч розпочнеться о 20:00 за київським часом та подивитися його можна буде на каналі «Суспільне».

Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
loader
loader