Літні туристичні активності в Україні
Літні туристичні активності в Україні

Літні туристичні активності в Україні

Поспішаємо вас втішити — літо ще не втрачене! Створити незабутні спогади можна й без закордонних мандрівок, зовсім близько від дому й у короткий час відпустки. Науково доведено, що подорожі та активний відпочинок позитивно впливають на настрій, сон, схильність до депресій та допомагають відновлюватись після стресу, що особливо актуально у час війни.

Завдяки експертам з магазину alp.com.ua спорядження для туризму та кемпінгу ми зібрали для вас найкращі ідеї активного відпочинку в Україні.

Альпінізм та скелелазіння в Україні

Полюбити скелелазіння можна навіть не виїжджаючи за межі міста — розпочніть з місцевого скеледрому. Якщо у вас ще не було досвіду, варто походити на заняття з інструктором, навчитись правильно користуватись спорядженням, вʼязати вузли, страхувати партнера. У більшості міст України є чудові зали зі стендами для скелелазіння та боулдерингу. 

Як тільки вдосконалите свої знання та придбаєте власне спорядження для скелелазіння — вирушайте на природні скелі. Навіть одноденна мандрівка дасть величезний заряд емоцій завдяки досягненню цілей. А найкращий варіант: поїхати до скель з наметами, полазити, поїсти смачної їжі на вогнищі та поспілкуватись з друзями. Випробувати саме альпінізм в Україні не вийде, але заняття скелелазінням допоможуть підготуватись до майбутніх альпіністських сходжень.

Для скелелазіння вам знадобляться: страхувальна система, мотузка, страхувальний пристрій, карабіни, скельні туфлі, шолом.

Походи з наметами, кемпінг

Складно уявити літній відпочинок в Україні без походів з наметами, адже у нас така багата та різноманітна природа: гори, моря, степи, ліси та каньйони… Якщо ви ще не відпочивали так — обовʼязково спробуйте! Єднання з природою дасть змогу трішки відключитись від постійного стресу та тривоги через війну. Відпочинок на природі особливо рекомендують військовим у відпустці, після поранень чи демобілізації. 

Вирушити у похід з наметами можна у будь-яку мальовничу місцевість. Якщо у вас мало часу — виберіть річку, озеро чи ліс неподалік вашого міста. А як є змога — вирушайте у Карпати, на Шацькі озера, Дністровський чи Буцький каньйон. 

Для кемпінгу вам знадобиться: намет, спальний мішок, туристичний килимок, рюкзак, ліхтарик, ніж, сірники/запальничка, казанок, миска, чашка, ложка, ніж, стіл, стільці (за потреби).

Сходження в гори, трекінг

Трекінг у горах — це чудова ідея літнього активного відпочинку. Ви зможете насолодитися мальовничими пейзажами, відчути єднання з природою та випробувати свої сили. Українські гори пропонують безліч маршрутів різної складності, від легких прогулянок до складних сходжень, що задовольнять потреби як початківців, так і досвідчених туристів.

Різні масиви Карпат мають свої особливості, тож цікаво під час сходження в гори буде завжди. Головне мати хороший одяг для гір та якісне туристичне обладнання.

Для сходження в гори вам знадобиться: рюкзак, трекінгові черевики, трекінгові палиці, куртка, штани, термобілизна, фліска, шапка, рукавиці, окуляри, сонцезахисний крем, аптечка, їжа, вода.

Водний туризм: SUP-бординг, каякінг

Ще одна ідея літнього відпочинку в Україні від експертів Альп — плавання на сапах або каякінг. Водний туризм доступний всім, навчитись керувати сапом чи каяком можна за кілька годин. Деякі сплави навіть підходять для людей з ампутаціями та використовуються як реабілітація. 

Запланувати SUP-бординг чи каякінг можна як і на найближчій водоймі від міста, так і на популярних локаціях, як Шацькі озера чи Бакота. 

Для плавання на дошці чи каяку вам знадобиться: SUP або каяк, весло, рятувальний жилет, лиш (страхувальний шнур), гермомішок (для цінних речей).

Активний туризм в Україні дає змогу відпочити, зарядитись емоціями, реабілітуватись після стресу та важких подій, покращити фізичне та ментальне здоровʼя та ще більше полюбити нашу красиву країну. Подорожуйте, бо це того варте!

Джерело матеріала
loader
loader