Працювали з 2008 року: у Києві закрили роуп-джампінг після трагедії на канатній дорозі
Працювали з 2008 року: у Києві закрили роуп-джампінг після трагедії на канатній дорозі

Працювали з 2008 року: у Києві закрили роуп-джампінг після трагедії на канатній дорозі

За даними представників організації New Team Extreme, вони жодним чином не пов'язані з атракціоном-спуском через Дніпро, проте тимчасово ухвалили рішення припинити стрибки з мосту.

У Києві після трагедії з канатною дорогою через Дніпро закрили ще один атракціон, який користувався популярністю серед городян і гостей столиці. Про це йдеться на сторінці організації New Team Extreme у соціальній мережі Instagram.

Після трагедії представники компанії, яка надавала послуги з роуп-джампінгу з пішохідного мосту, написали, що є окремою організацією і не мають нічого спільного з власниками тролею через Дніпро, де минулими вихідними сталася трагедія.

"Діяльність нашої організації є абсолютно легальною та офіційною. Оскільки ми працюємо щоденно, тому й щоденно перевіряємо справність та зношеність нашого спорядження. Перед тим, як розпочати роботу — наші інструктори здійснюють кілька тестових стрибків для перевірки надійності завіси. Ми несемо відповідальність, насамперед за ваше життя та здоров'я, тому завчасно замінюємо спорядження для запобігання подібним випадкам", — йдеться у повідомленні.

У Києві після трагедії на канатній дорозі закрили ще один популярний атракціон
Фото: Скриншот

Окремо представники організації зазначили, що за всі роки роботи не було зафіксовано жодного нещасного випадку. Незважаючи на це, стрибки були припинені. Про відновлення роботи громадянам пообіцяли повідомити пізніше в мережі.

Примітно, що роуп-джампінг у Києві працював із 2008 року, як зазначено на сторінці New Team Extreme у соціальній мережі Instagram.

У Києві після трагедії на канатній дорозі закрили ще один популярний атракціон
Фото: Скриншот

У коментарі виданню Big Kyiv представники компанії заявили, що тимчасово громадяни дійсно не зможуть відвідати атракціон.

"Ми не працюємо через трагедію, яка сталася на зіплайні. Коли відбувається така трагедія, то стрибати — це не дуже хороший варіант. Коли ми почнемо — поки не знаємо. Ми викладемо інформацію в Instagram", — розповіли в New Team Extreme.

Нагадаємо, 21 липня обірвався трос атракціону-спуску через Дніпро. У той момент на ньому перебувала людина, яка впала у воду. На місце прибули водолази, які почали пошуки постраждалого українця. У КМДА почали вимагати проведення ретельного розслідування.

Тіло загиблого знайшли лише наступного ранку, а проти компанії, яка надавала послуги канатної дороги, відкрили кримінальне провадження за двома статтями — порушення правил безпеки під час проведення небезпечних робіт і недбалість, розповіли в прокуратурі.

Після цього виявилося, що загиблий катався на атракціоні разом зі своїм братом, однак той встиг доїхати до берега раніше. Через мить трос обірвався. Співрозмовники журналістів у правоохоронних органах діляться, що двоє братів зупинилися в готелі й пішли гуляти містом, після чого обидва вирішили покататися на зіплайні.

Джерело матеріала
loader
loader