На українців чекає нова курсова реальність: банкір розкрив, що буде з доларом
На українців чекає нова курсова реальність: банкір розкрив, що буде з доларом

На українців чекає нова курсова реальність: банкір розкрив, що буде з доларом

В Україні завершився двотижневий період активного зростання курсу долара. До 1 серпня "бакс" залишиться в ціновому коридорі 40,7-41,7 грн. Проте незабаром на українців чекають нові "курсові реалії", які, втім, не відбудуться раптово.

Про це OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. "Цілком можливо, що на 1 серпня офіційний курс становитиме 40,8-41 грн (станом на 1 липня офіційний курс був на рівні 40,45 грн). Тобто за підсумками липня гривня може втратити до 1-1,3% власного ваги", – підрахував банкір.

За його даними, наприкінці липня та на початку серпня валютні коридори на готівковому ринку складуть 40,7-42 грн/дол. та 43,5-46,5 грн/євро. Курсові відхилення будуть у межах 2% на тиждень.

Різниця між курсами купівлі та продажу залишатиметься у попередніх межах – 20-30 копійок для долара та 30-50 копійок для євровалюти. Різниця між курсами міжбанку та готівкового ринку становитиме в середньому теж близько 30-50 коп.

Лєсовий зазначив, що "ринок неухильно рухається у бік подорожчання валюти", проте:

  • цей рух є прогнозованим та економічно мотивованим;
  • завдяки ефективним діям НБУ ринок залишиться у стані відносної прогнозованості.

"Принаймні глобальні загрози, як, наприклад, дике стрімке підвищення курсів можуть бути нівельовані. Ми на порозі нових курсових реалій, які не відбудуться несподівано. Все відбуватиметься поступово, а у ринку буде час звикнути до них", – резюмував Лєісовий.

Курс долара 25 липня: скільки коштує валюта

Українські обмінники вранці 25 липня помітно змінили курс долара – насамперед у продажу. Так, середня вартість готівкового долара у небанківських обмінниках становила 41,11/41,53 грн (купівля/продаж).

А це одразу на 23 коп. дешевше у продажу, ніж напередодні. У покупці курс знизився не так помітно – на 4 коп., проте він упав на 20 коп. днем раніше.

Вартість готівкового долара у банках також знизилася, але не так помітно. Вранці 25 липня середній курс американської валюти такий – 41,15/41,65 грн за дол. (купівля/продаж).

Це на 5 коп. нижче, ніж напередодні. А за тиждень курс уже впав 15-20 коп., що сталося після суттєвого зростання.

Увечері 25 липня і долар, і євро продовжили дешевшати на міжбанку. До закриття ринку безготівковий курс долара знизився (на 8 копійок у купівлі та продажу. Євро подешевшав на 6 копійок у купівлі та 7 копійок у продажу.

Як повідомляв OBOZ.UA, банки та обмінники можуть не приймати деякі купюри іноземних валют, зокрема долари, на законних підставах. Справа в тому, що чинні правила дозволяють відмовлятися від прийому зіпсованих банкнот.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader