«Відбуваються беззаперечні заходи безпеки». Українських атлетів попередили щодо росіян на Олімпіаді
«Відбуваються беззаперечні заходи безпеки». Українських атлетів попередили щодо росіян на Олімпіаді

«Відбуваються беззаперечні заходи безпеки». Українських атлетів попередили щодо росіян на Олімпіаді

Речник Національного олімпійського комітету України Максим Чеберяка зазначив в коментарі телеканалу «Еспресо», що українські атлети попереджені щодо поведінки з так званими нейтральними спортсменами з Росії та Білорусі

«У Франції відбуваються беззаперечні заходи безпеки. Усі розуміють масштаб Олімпійських ігор. Вперше в історії Олімпійських ігор церемонія відкриття пройде не на стадіоні, а на річці Сена. І це велика відповідальність, тому що команди будуть плисти на човнах по Сені, а вздовж річки будуть стояти глядачі. Тобто потрібно забезпечити безпеку на воді, і з повітря, і на землі. Французи намагаються зробити ігри безпечними», – зауважив Чеберяка. 

За словами речника Національного олімпійського комітету України, перебуваючи в Олімпійському селищі, вони до останнього не знають всіх деталей та подробиць церемонії відкриття, їх не повідомляють з метою безпеки.

«Знаємо лише загальні моменти. Квитки, які ми поширюємо серед представників НОК, також проходять перевірку. Тому заходи безпеки дійсно надзвичайні», – підкреслив Чеберяка.

Речник Національного олімпійського комітету України також додав, що українські атлети попереджені щодо поведінки з так званими нейтральними спортсменами.

«НОК і Міністерством молоді та спорту України були розроблені рекомендації та правила щодо поведінки всіх акредитованих українських атлетів. Зокрема, з так званими нейтральними атлетами, їх тут небагато. 15 росіян і 16 білорусів було офіційно допущено до Олімпійських ігор. Ми їх навіть не бачили й не чули в Олімпійському селищі. Тому що вони без національних символів, без прапорів, без гербів. Тобто вони в нейтральній білій формі. Наші атлети мають уникати будь-яких рукостискань, спільних фотографій та інтерв'ю. Усі розуміють, що ми не можемо проявляти жодної симпатії до представників країн-агресорів», – наголосив Чеберяка. 

Джерело матеріала
loader
loader