З кабачків можна приготувати різноманітні закуски, випічку і навіть пікантний кетчуп. Він чудово зберігається на зиму, ідеально доповнить смак м'яса або риби. Для того, щоб зробити таку заготівлю, вам знадобиться ще декілька сезонних овочів.
Ідея приготування кабачкового кетчупу на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Оксани Дорош (oksana dorosh rezeptu) в Instagram. Оцет буде як консервант.
Інгредієнти:
- почищені кабачки – 1,5 кг
- цибуля – 0,5 кг.
- сіль – 2 ст.л.
- томатна паста – 0,5 л
- червоний перець – 0,5-1 ч,л.
- солодка паприка – 1 ст,л.
- оцет – 125 мл.
- цукор – 125 г
Спосіб приготування:
1. Кабачки нарізати кубиками 1 на 1 см.
2. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
3. Додати сіль та добре перемішати, залишити на 1 годину.
4. Потім злити всю рідину, яка утворилась та поставити каструлю з кабачками та цибулею на вогонь.
5. Довести до кипіння і варити (час від часу помішуючи) біля 45 хвилин.
6. Зняти з вогню, збити занурювальним блендером до однорідності.
7. Додати перець червоний, паприку, цукор, томатну пасту, оцет.
8. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на мінімальному вогні ще 15 хвилин (час від часу помішуючи).
9. Потім розкладаємо у стерилізовані банки і закрутити кришками.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі