Михайло Шейтельман розповів, яку істину показав нам візит Кулеби до Китаю
Михайло Шейтельман розповів, яку істину показав нам візит Кулеби до Китаю

Михайло Шейтельман розповів, яку істину показав нам візит Кулеби до Китаю

Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, після візиту Кулеби до Китаю Пєсков заявив, що сигнал української сторони про бажання брати участь у переговорах із росією йде в унісон із російською позицією. Тільки ось, наголошує він, Кулеба ні про що таке не говорив, це китайське МЗС сказало, що українська сторона готова брати участь у переговорах із росією, а Пєсков підхопив.

«Але те, із якою поспішністю Пєсков схопився за цю ідею, говорить про те, що росіянам кров із носа потрібна передишка. І командир Нацгвардії Олександр Півненко сказав, що ще місяць максимум росіяни можуть бігти в атаку, далі вони просто мають втомитися та піти на оборонні позиції. Я в цьому не розбираюся, не можу нічого сказати, але я розбираюся в політиці», - пояснює Михайло Шейтельман.

Водночас, розповідає експерт, Кулеба в Китаї насправді говорив про те, що українська позиція полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли росія буде готова вести переговори доброчесно, але поки що такої готовності з російської сторони не спостерігається.

«А що таке доброчесно? Спочатку виведіть війська з окупованих територій, потім почнемо переговори, інакше все одно потім усі ці папери, які ми підпишемо, будуть недійсні», - наголошує Михайло Шейтельман.

Джерело матеріала
loader
loader