Встановлено факти негативних управлінських рішень: ВСП завершила перевірку у 59-й бригаді
Встановлено факти негативних управлінських рішень: ВСП завершила перевірку у 59-й бригаді

Встановлено факти негативних управлінських рішень: ВСП завершила перевірку у 59-й бригаді

Комплексна робоча група здійснила службову перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка, бійці якої боронять країну на Покровському напрямку. За результатами перевірки притягнуто до відповідальності окремих посадових осіб командування бригади.

Про це у Facebook повідомила Військова служба правопорядку у Збройних Силах України. Зазначається, що робоча група зокрема перевірила прийняті рішення та бойові розпорядження командування бригади. 

Перевірку провели після того, як військовий парамедик з Азовсталі Катерина Поліщук (Пташка) поскаржилася на величезні втрати через дії командира бригади Богдана Шевчука.

"Проведено роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, досліджено питання організації виконання бойових завдань", – повідомила військова служба правопорядку у ЗСУ.

При цьому робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів, але  встановила факти негативних управлінських рішень.

"Водночас встановлені окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною. З метою недопущення такого надалі, керівництвом ЗС України прийнято належні рішення та вжито низку заходів, спрямованих на запобігання подібних випадків", – уточнила Військова служба правопорядку.

Зазначається, що окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності. Однак у повідомленні не пояснюють, про яку саме відповідальність йдеться.

Як повідомляв OBOZ.UA:

14 липня парамедикиня та захисниця "Азовсталі" Катерина "Пташка" Поліщук  публічно звернулася до президента України Володимира Зеленського з приводу ситуації в 59 ОМПБр. Вона розкритикувала дії командира бригади Богдана Шевчука та поскаржилася на величезні втрати через його накази.

Офіцер 59 ОМПБр Сергій Цехоцький став на захист командира, заявивши, що для подібних висновків "потрібно мати якісь підстави.

Після публічного заклику "Пташки" головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відправив комісію у зону відповідальності 59 ОМПБр. Комісія мала перевірити ситуацію та з'ясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader