Втікаємо від спеки: прохолодні країни для літньої подорожі
Втікаємо від спеки: прохолодні країни для літньої подорожі

Втікаємо від спеки: прохолодні країни для літньої подорожі

Висока температура частенько псує відпустку. Щоб цього не трапилося, влітку краще їхати до країв, де немає палючого сонця. Куди вирушити у серпні – читайте нижче.

Ірландія

Острівна держава розташовується у північній частині Атлантичного океану. Тут переважає помірний морський клімат та висока вологість. Найменше опадів випадає з липня по вересень. Температура повітря коливається від 15°C до 20°C.

Один із головних туристичних напрямків — Дублін. Тут варто відвідати Триніті-коледж, де зберігається Келлська книга — найцінніший рукопис Середньовіччя. Також радимо прогулятися вздовж Темпл-Бар. Район славиться пивними пабами та живою музикою. Для тих, хто хоче насолодитися природою, рекомендуємо поїхати до Національного парку Глендалох. Льодовикова долина відома мальовничими озерами та стародавнім монастирем. У Кілларні підіть у похід прокладеними маршрутами. Тут побачите дивовижні водойми та водоспади.

А ще тут зможете помилуватися неймовірним природним дивом Кліф Могером. Висота скель сягає 214 метрів над рівнем моря, протяжність — 8 кілометрів. Звідси відкривається захоплюючий краєвид на океан.

Обов'язково спробуйте традиційну кухню. Найвідоміша страва — рагу, яке готують з баранини та овочів. А ще скуштуйте боксті — картопляні млинці з різними начинками.

Поціновувачам музики пропонуємо відвідати мистецький фестиваль Galway International Arts Festival. Він проходить щоліта і включає концерти, театральні спектаклі та художні виставки.

Втікаємо від спеки: прохолодні країни для літньої подорожі

Норвегія

Північноєвропейська держава розміщується на Скандинавському півострові. До речі, саме тут винайшли лижний спорт, а ще видають Нобелівську премію миру. Головне багатство королівства — неосяжна природа. Країні належать величезна кількість прилеглих острівців: Шпіцберген, Буве, Ян-Маєн та Ведмежий.

На узбережжях Норвегії переважає помірно-морський клімат, у внутрішніх регіонах — континентальний. Літо прохолодне, особливо на півночі, де середня температура повітря коливається від 15°C.

Обов'язково поїдьте у круїз фіордами — довгими, вузькими затоками з крутими берегами. Найвідоміший з них — Гейрангер-фіорд. У 2005 році його внесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У місті Берген зможете познайомитися з норвезькою архітектурою та культурою. Радимо відвідати музей споруд часів Ганзейського союзу, прогулятися історичним районом Верф Брюгген із цікавими торговими будинками та піднятися на фунікулері до вершини гори Фльоєн.

На обід рекомендуємо спробувати традиційну страву з риби Лютефіск. А ще скуштувати булочки з корицею каналболле.

До речі, якщо поїдете на північ у регіон Тромсе, зможете поспостерігати за полярним сяйвом.

Втікаємо від спеки: прохолодні країни для літньої подорожі

Ісландія

Нордична острівна держава на Серединно-Атлантичному хребті. Це місце неймовірних контрастів: від гарячих гейзерів і вулканів до льодовиків та кришталево-чистих озер. Тут переважає морський субарктичний клімат. Влітку температура коливається від 10°C до 15°C.

Що цікаво, країна не має регулярних збройних сил. Тут діє лише берегова охорона. Захист населення здійснює НАТО.

У столиці радимо відвідати собор Гатльґрімскірк'я. Храм є найвищою будівлею у державі. Також підіть до сучасної споруди Харпа. Концерт-зал та конференц-центр отримали премію Європейського Союзу в галузі сучасної архітектури. Тут рекомендуємо сходити на обід у ресторан Kolabrautin, з якого відкривається панорамний краєвид на історичний центр Рейк'явіка.

Популярним туристичним маршрутом вважають Золоте кільце. До нього входять: Національний парк Тінґветлір, водоспад Ґульфосс та геотермальна долина Гойкадалюр із гейзерами Ґейсір та Строккюр, а ще гаряче джерело Блакитна лагуна. Спа-курорт розташовується серед лавових полів. Вода озера неймовірно небесного кольору багата на мінерали та цілющі властивості.

Національна страва Ісландії — гаукарль — підтухле м'ясо акули, що має дуже специфічний смак.

Втікаємо від спеки: прохолодні країни для літньої подорожі

Швейцарія

Скандинавська країна розміщується на південний захід від Швеції та на південь від Норвегії. Влітку погода досить тепла, але без сильної спеки. Температура повітря коливається від 13°C до 20°C, іноді — до 26°C. Що цікаво, держава посідає високі місця у рейтингах з якості життя, здоров'я, освіти, захисту громадянських прав та свобод.

У Копенгагені рекомендуємо піти до палацу Амалієнборг. Він слугує зимовою резиденцією королівської родини та є визначною архітектурною пам'яткою у стилі рококо. Також радимо прогулятися набережною Нюхавн із чарівними різнокольоровими таунхаусами та вузькими брукованими вуличками. А ще вам неодмінно треба потрапити до розважального парку XIX століття Тіволі. Тут знаходяться американські гірки та різні розваги для дорослих і дітей. В Орхусі відвідайте музей сучасного мистецтва ARoS, а в Оденсе будинок відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Обов'язково скуштуйте традиційний данський відкритий бутерброд — смореброд. А ще спробуйте даніш — випічку з різними начинками.

Якщо набридла спека, вирушайте до країн із прохолодним кліматом. Гарної вам відпустки!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найгарніші столиці Європи.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader