Острів скарбів у США зажив слави місця з найбільшою кількістю привидів: як туди дістатися
Острів скарбів у США зажив слави місця з найбільшою кількістю привидів: як туди дістатися

Острів скарбів у США зажив слави місця з найбільшою кількістю привидів: як туди дістатися

Зізнайтесь, ви теж, коли в дитинстві читали "Острів скарбів" Роберта Льюїса Стівенсона, мріяли потрапити на такий острів. І зараз ця мрія ближча, ніж будь-коли – ви можете вирушити на справжній Острів скарбів у відпустку.

Як пише Mirror, у водах між Сан-Франциско та Оклендом знаходиться невелика промислова зона названа "Островом скарбів" саме на честь Стівенсона та його книги. Ця місцина послужила майданчиком для зйомок таких фільмів, як "Індіана Джонс" та "Матриця". А ще воно славиться тим, що вважається одним з найвідвідуваніших островів з привидами у Каліфорнії.

Це звання клаптик суші отримав завдяки сумнозвісному Коссон-Холлу, покинутій військово-морській базі. Місцеві мешканці стверджують, що її населяють духи, через що тут можна почути, як співають привиди та шепочуть дерева.

У 1960-х роках тут було відкрито казарму для молодих моряків. У період свого розквіту військово-морська база Острова скарбів виконувала безліч функцій: тут розміщувалася школа електроніки, ангари для ремонту літаків та гелікоптерв, а також надавалася підтримка збройним силам США під час війни у ​​В'єтнамі. Тут також очищували військово-морські кораблі, через що у ґрунт просочились радіоактивні матеріали.

Острів скарбів у США зажив слави місця з найбільшою кількістю привидів: як туди дістатися

База була виведена з експлуатації в 1997 році. Дві будівлі Коссон-холу, зведені у формі зірок, стояли порожніми, поки їх не так давно не знесли.

Однак цей район, як і раніше, приваблює безліч відвідувачів. Особливо його полюбляють шукачі паранормальних явищ. Вони повідомляють, що знаходять свідчення їх існування по всьому острову.

Низка художників-графітистів, які створювали роботи в Коссон-холі, повідомили, що відчували, як їх хапають холодні руки, або чули приглушений сміх, який не мав видимого джерела. Найвідомішою примарою на острові є чоловік у білій матроській формі, якого нібито можна почути, як він насвистує Anchors Aweigh – неофіційний гімн ВМС США. 

А до того, як декілька років тому дерева навколо бази вирубали, деякі явища пов’язували і з ними. Відвідувачі розповідали про світлові кулі у листі посеред ночі. Так одна така туристка залишила відгук на сайті Backpackerverse: "Раптом на деревах засяяли вогні. Я подумала, що нас скоро спіймають за вторгнення, але ніхто не прийшов. Вогні закружляли, і ми почули приглушений сміх, що долинав звідкись. Мій хлопець клянеться, що бачив неподалік чоловіка, який вказує на нас, він, очевидно, розмовляв з однією з цих куль".

Попри погану славу місцини, на острові продовжують жити понад 3000 людей. Тут розміщено чимало офісів, а місцеві спортивні команди тримають на ньому свої майданчики. На острів щодня ходить пором, який з’єднує його з Сан-Франциско. Графік роботи переправи – з 7:30 ранку до 8:30 вечора.

Раніше OBOZ.UA розповідав про туристичний маршрут по місцях зйомок "Бріджертонів".

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader