Позбутися жиру за 30 днів: 5 найкращих вправ з власною вагою
Позбутися жиру за 30 днів: 5 найкращих вправ з власною вагою

Позбутися жиру за 30 днів: 5 найкращих вправ з власною вагою

Рішення проблеми із зайвою вагою на животі може бути легшим, ніж ви уявляєте. Щоб зменшити жирові відкладення, необхідно поєднати фізичні вправи з збалансованим харчуванням.

Видання eatthis.com поспілкувалося з сертифікованим фітнес-інструктором з Garage Gym Reviews Надією Мердок. Вона рекомендує п'ять найефективніших вправ з власною вагою, які допоможуть вам позбутися жирових відкладень на животі всього за 30 днів.

"Існує багато причин, чому у людини може з'явитися обвислий живіт, включаючи значне збільшення ваги та генетичні фактори. Але, зробивши правильні зміни у своєму способі життя, такі як харчування, сон та управління стресом у поєднанні з фізичними вправами, ви можете покращити свій зовнішній вигляд", – зазначає Мердок.

Позбутися жиру за 30 днів: 5 найкращих вправ з власною вагою

Присідання сумо з руками

"Стоячи з ногами і ступнями трохи ширше, ніж на ширині стегон, направте пальці рук назовні під кутом. Опустіть тіло в положення присідання, переконавшись, що коліна не виходять за пальці ніг. Роблячи це, витягніть руки над головою і опускайтеся одночасно з присіданням. Зупиніться на рівні плечей, підтримуючи руками правильну форму", – пояснює Мердок.

Виконайте п'ять підходів по 10-12 повторень.

Випади Tap Out

Випади - це фантастичний спосіб пропрацювати м'язи ніг, але давайте піднімемо його на щабель вище. Ця варіація задіює внутрішню поверхню стегон і допомагає підтримувати баланс, що робить її ідеальним доповненням до вашої програми схуднення.

"Покладіть долоні на стійку поверхню або стілець, щоб утримати рівновагу стоячи. Зробіть випад вперед і замість того, щоб повернутися у вихідне положення, витягніть задню ногу в сторону", – пояснює Мердок.

Зробіть п'ять підходів по вісім-десять повторень на кожну ногу.

Позбутися жиру за 30 днів: 5 найкращих вправ з власною вагою

Присідання з рухом "рука богині"

"Встаньте, широко розставивши ноги і вивернувши носки назовні, потім опустіться в положення присідання. Піднімаючись, розведіть руки в сторони і над головою, по-справжньому задіюючи м'язи рук. Витягніть ноги і опустіть руки долонями до землі", – радить Мердок.

Зробіть п'ять підходів по 10-12 повторень.

Позбутися жиру за 30 днів: 5 найкращих вправ з власною вагою

Традиційні віджимання та їхні варіації

Класичне віджимання – це тренування на все тіло. Воно зміцнює груди, плечі, руки і корпус, допомагаючи вам позбутися зайвих кілограмів. Якщо ви хочете зробити його більш жвавим, спробуйте такі варіації, як ромбовидні віджимання або віджимання під нахилом. Ці вправи націлені на різні групи м'язів і роблять тренування веселішими.

"Почніть з традиційного положення для віджимання на носках або на колінах. Переконайтеся, що пальці ніг і коліна вирівняні зі стегнами. Опустіть тіло на підлогу так, щоб груди були якомога ближче до землі. Слідкуйте, що ваше тіло не опускається і залишається на одній лінії з хребтом", – радить тренер.

Щоб додати трохи складності до цього руху, ви можете спробувати віджиматися, стабілізуючись на одній нозі за раз. Виконайте п'ять підходів по 8-12 повторень.

Позбутися жиру за 30 днів: 5 найкращих вправ з власною вагою

Традиційна планка та її варіації

Щоб урізноманітнити заняття, проекспериментуйте з бічними планками або планками для передпліччя. Ці варіації допоможуть вам схуднути, підтягнути косі м'язи живота та розвинути витривалість.

"Почніть з планки для передпліччя, витягнувши кінчики пальців вперед або зчепивши руки перед собою. Відірвіть обидва коліна від підлоги, поки не опинитеся на носках. Затримайтеся в упорі на передпліччях на 30 секунд перед тим, як відпочити. Для цього руху зберігайте те саме положення планки, але злегка постукайте правою ногою за межами стегна і повторіть те саме з іншого боку", – підсумовує Мердок.

Виконуйте цей рух по 10 повторень з 30-секундними затримками (по п'ять з кожного боку) і повторіть п'ять підходів.

Раніше OBOZ.UA опублікував 5 найкращих вправ з еластичною стрічкою.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader