Українець потрапив у реанімацію через укус каракурта
Українець потрапив у реанімацію через укус каракурта

Українець потрапив у реанімацію через укус каракурта

На Одещині у Болградській лікарні зафіксували перший випадок укусу павуком каракуртом, який небезпечний для людини через сильну отруту. Про це повідомляє місцеве видання “Махала” з посиланням на Болградську лікарню.

“Вчора до нашого медзакладу звернулась перша людина по допомогу через укус павука. За словами пацієнта, це сталося під час проведення польових робіт. Після детального опису павука, якого бачила людина, ми встановили, що це каракурт. Зараз стан чоловіка середнього ступеня тяжкості, він знаходиться під спостереженням у реанімаційному відділенні, щоб не пропустити жодних ускладнень. Щодо наявності сироватки, то її немає, як і по всій Україні. Щойно десь з’явиться інформація про її появу, ми відразу її закупимо. Також звертаю увагу мешканців, якщо вас вкусив павук, то краще одразу звертатися до лікаря, або в приймальне відділення, бо укус павука дуже небезпечний“,- повідомила заступниця генерального директора КНП “Болградська ЦРЛ” Катерина Ніколаєва.

Його отрута має токсичну дію на центральну та периферичну нервову систему, викликає отруєння всього організму та може призвести до смерті.

В Україні поширений один вид павука, який відомий на півдні країні, в тому числі в Одеській області. Укус його в 50 разів отруйніший, ніж укус тарантула і є небезпечним  для здоров’я та навіть життя людини.

Українець потрапив у реанімацію через укус каракурта - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Джерело матеріала
loader
loader