Рецепт цього десерту присвячено всім, хто полюбляє шоколад та вишню. Це ідеальне поєднання компонентів просто зводить з розуму від неймовірного смаку. А ще, такий пиріг стане справжньою чарівною паличкою, коли немає багато часу на приготування чогось смачного до кави.
Як приготувати шоколадний пиріг з вишнею в Instagram розповіла фудблогерка Ліза Глінська. За цим рецептом пиріг вийде навіть у школяра.
Інгредієнти для вишневої начинки
- Вишня без кісточки – 300 гр
- Цукор – 50 гр
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр
- Боб тонка – 1 шт (за бажанням)
Інгредієнти для бісквіту
- Жовток – 5 шт + 50 гр цукру
- Цукор – 100 гр
- Білок – 5 шт
- Борошно – 110 гр
- Какао-порошок – 30 гр
- Чорний шоколад – 70 гр
Спосіб приготування
1.Готуємо начинку. Боб тонка натираємо та додаємо до вишні.
2.Цукор змішуємо із кукурудзяним крохмалем, додаємо до вишня та перемішуємо.
3. Доводимо до кипіння постійно помішуючи. Проварюємо протягом 30 секунд та знімаємо з нагріву. Даємо повністю охолонути.
4. Готуємо бісквіт. Збиваємо жовтки з цукром.
5. Білки збиваємо із цукром до стійких піків.
6. З’єднуємо білки та жовтки.
7. Змішуємо борошно та какао. За допомогою сита додаємо до основної маси невеликими порціями. Делікатно перемішуємо.
8. Додаємо шоколад та перемішуємо.
9. Половину тіста викладаємо у форму d26 см.
10. Викладаємо начинку та закриваємо другою половиною тіста.
11. Випікаємо у розігрітій до 170 градусів духовці з конвекцією протягом 35-40 хвилин.
12. Даємо повністю охолонути, прикрашаємо какао та виймаємо з форми.
На OBOZ.UA є й інші рецепти пирогів:
- Пиріг з варенням нашвидкуруч
- Пиріг на молоці
- Тертий пиріг