Чорничний сирник: ви будете просто в захваті від смаку та зовнішнього вигляду
Чорничний сирник: ви будете просто в захваті від смаку та зовнішнього вигляду

Чорничний сирник: ви будете просто в захваті від смаку та зовнішнього вигляду

Звісно ж сирник – це завжди смачно. А чорничний сирник – це ще й дуже красиво. Пиріг із додаванням цієї ягоди принесе і гастрономічне, і естетичне задоволення одночасно.

Як правильно приготувати чорничний сирник в Instagram розповіла фудблогерка Анна Філь. Вона також вказала, який вид сиру найбільше підходить до цієї страви.

Чорничний сирник: ви будете просто в захваті від смаку та зовнішнього вигляду

Інгредієнти для основи на форму d25 см

  • Борошно – 320 гр
  • Сіль – дрібка
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 100 гр
  • Цукор – 130 гр
  • Яйця – 1 шт

Інгредієнти для начинки

  • Крем-сир – 1 кг
  • Цукор – 150 гр
  • Крохмаль – 50 гр
  • Чорниця – 250 гр

Спосіб приготування

1. Готуємо тісто. До борошна додаємо сіль і розпушувач.

Чорничний сирник: ви будете просто в захваті від смаку та зовнішнього вигляду

2. Додаємо натерте масло. Змішуємо все разом, розтираючи у крихту.

3. Додаємо цукор і яйце. Замішуємо тісто.

4. Викладаємо тісто у форму і втрамбовуємо його роблячи основу і бортики. Ставимо в холодильник.

Чорничний сирник: ви будете просто в захваті від смаку та зовнішнього вигляду

5. Готуємо сирну масу. До крем-сиру додаємо цукор, крохмаль і чорницю. Збиваємо блендером до однорідності.

6. Дістаємо форму з тістом з холодильника і викладаємо начинку. Розрівнюємо її.

Чорничний сирник: ви будете просто в захваті від смаку та зовнішнього вигляду

7. Ставимо в попередньо розігріту до 160° духовку і випікаємо приблизно 1 годину.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Десерт з полуниці
  • Шоколадний десерт
  • Десерт без яєць та цукру
Джерело матеріала
loader
loader