Звісно ж сирник – це завжди смачно. А чорничний сирник – це ще й дуже красиво. Пиріг із додаванням цієї ягоди принесе і гастрономічне, і естетичне задоволення одночасно.
Як правильно приготувати чорничний сирник в Instagram розповіла фудблогерка Анна Філь. Вона також вказала, який вид сиру найбільше підходить до цієї страви.
Інгредієнти для основи на форму d25 см
- Борошно – 320 гр
- Сіль – дрібка
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Вершкове масло – 100 гр
- Цукор – 130 гр
- Яйця – 1 шт
Інгредієнти для начинки
- Крем-сир – 1 кг
- Цукор – 150 гр
- Крохмаль – 50 гр
- Чорниця – 250 гр
Спосіб приготування
1. Готуємо тісто. До борошна додаємо сіль і розпушувач.
2. Додаємо натерте масло. Змішуємо все разом, розтираючи у крихту.
3. Додаємо цукор і яйце. Замішуємо тісто.
4. Викладаємо тісто у форму і втрамбовуємо його роблячи основу і бортики. Ставимо в холодильник.
5. Готуємо сирну масу. До крем-сиру додаємо цукор, крохмаль і чорницю. Збиваємо блендером до однорідності.
6. Дістаємо форму з тістом з холодильника і викладаємо начинку. Розрівнюємо її.
7. Ставимо в попередньо розігріту до 160° духовку і випікаємо приблизно 1 годину.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру