Ситуація довкола Південноукраїнської АЕС висмоктана з пальця для атаки на "Енергоатом", – Нагорняк
Ситуація довкола Південноукраїнської АЕС висмоктана з пальця для атаки на "Енергоатом", – Нагорняк

Ситуація довкола Південноукраїнської АЕС висмоктана з пальця для атаки на "Енергоатом", – Нагорняк

Публікації в ЗМІ і спекуляції політиків стосовно відключення трансформатора поблизу Південноукраїнської АЕС надумані і переслідують мету дискредитувати 30-тисячний колектив державної компанії "Енергоатом".

Про це заявив народний депутат від "Слуги Народу", член парламентського комітету з енергетики Сергій Нагорняк, пише "УНІАН".

"Сьогодні деякі народні депутати намагаються висмоктувати проблему з пальця на рівному місці, залучаючи до цього процесу різних експертів, які намагаються зменшити важливість роботи Енергоатому, 30-тисячного колективу", – заявив Нагорняк.

Нагорняк пов’язує публічну медіакампанію проти державного Енергоатому зі спробами окремих політичних груп зірвати розгляд проєкту закону про завершення будівництва двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

"Останній тиждень Енергоатом дуже став медійний. А чому медійний? Тому що в парламенті мали розглядати законопроєкт про добудову 3-го і 4-го енергоблоків, і не всі парламентарі готові підтримати це рішення", – пояснив Нагорняк.

Депутат зазначив, що називати поломки, які відбуваються на атомних і взагалі будь-яких електростанціях, аваріями і поширювати це так не можна, і підкреслив, що атаки на українських атомників підхопили також російські пабліки.

"Ці фейки підхвачують російські пабліки, поширюють, і потім вони поширюються у різних соціальних мережах", – зазначив Нагорняк.

Нагадаємо, в середині липня через аномальну спеку вийшов з ладу один із трансформаторів поблизу Південноукраїнської АЕС. Це призвело до відключення станції від мережі на кілька годин.

Російська пропаганда почала поширювати чутки про "аварію на АЕС". Міністерство енергетики офіційно спростувало інформацію про аварію. Пізніше Державна інспекція з ядерного регулювання України та МАГАТЕ підтвердили відключення трансформатора і слідом за Міненерго спростували чутки про аварію.

Джерело матеріала
loader
loader