У Києві зафіксували різкий сплеск захворюваності на COVID-19: що відомо
У Києві зафіксували різкий сплеск захворюваності на COVID-19: що відомо

У Києві зафіксували різкий сплеск захворюваності на COVID-19: що відомо

У Києві зафіксували сплеск захворюваності на COVID-19. Якщо у червні захворіло 199 осіб, то у липні з 1 по 21 число включно вже 453 особи.

Про це йдеться у відповіді ДУ "Київський міський Центр контролю та профілактики хвороб" на запит OBOZ.UA. За цей рік коронавірус вже забрав життя понад 50 киян.

"Захворюваність у столиці на COVID-19 коливається. Так, у травні захворіло 266 осіб, а у червні – 199 (дорослих – 188, дітей – 11), у липні (включно по 27 число) – 453 (дорослих – 415, дітей – 38)", – повідомили в пресслужбі.

Важливо додати, що з 1 січня та по 21 липня включно в Києві внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою, померло 52 особи. За це період загалом зареєстрували 4703 хворих на COVID-19.

Як повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, якщо станом на 1 липня в медичних закладах столиці перебували двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою, то на сьогоднішній ранок таких пацієнтів 73.

"Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих – 18 дітей", – звернула увагу Гінзбург.

COVID-19 – інфекційна хвороба, яка вперше виявлена у людини в грудні 2019 року в місті Ухань, Центральний Китай. Хвороба почалася як спалах, що розвинувся у пандемію. Причиною хвороби став коронавірус SARS-CoV-2, циркуляція якого в людській популяції до грудня 2019 року була невідомою.

Як повідомляв OBOZ.UA, британо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca відкликає у всьому світі дозвіл на продаж своєї вакцини проти COVID-19 через "надлишок доступних вдосконалених вакцин". Це трапилося через кілька місяців після того, як фармацевтичний гігант вперше в судових документах визнав, що ця вакцина може викликати небезпечний побічний ефект.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader