За першоге півріччя 2024 року "АТБ" сплатила податків і зборів на 13,26 млрд грн
За першоге півріччя 2024 року "АТБ" сплатила податків і зборів на 13,26 млрд грн

За першоге півріччя 2024 року "АТБ" сплатила податків і зборів на 13,26 млрд грн

Багато років поспіль "АТБ" входить до переліку 10 найбільших платників податків України. Ця тенденція до системного наповнення бюджетів усіх рівнів лишається незмінною навіть сьогодні, у непростий воєнний час.

Згідно з офіційними даними компанії, протягом перших шести місяців 2024 року вже сплачено податків і зборів на суму 13,26 млрд грн. Зростання порівняно з аналогічним показником минулого року (12,01 млрд грн) становить 1,25 млрд грн.

Безперебійно забезпечуючи мільйони громадян у різних куточках України якісними продуктами за конкурентними цінами, "АТБ" робить вагомий внесок у поступове відновлення вітчизняної економіки.

З цієї суми сплачених податків і зборів протягом перших шести місяців поточного року до державного бюджету спрямовано 8,68 млрд грн, місцеві бюджети отримали 3 млрд грн, до цільових фондів направлено 1,58 млрд грн.

Традиційно лідером за обсягом податкових платежів є флагманське підприємство корпорації — ТОВ "АТБ-Маркет", яке керує добре відомою кожному з українців торговельною мережею.

Компанія від початку 2024 року сплатила податків і зборів на загальну суму 10,22 млрд грн. Державний бюджет отримав від найбільшої української мережі незламності внесок 6,52 млрд грн, до місцевих бюджетів було сплачено 2,48 млрд грн податків і зборів, до цільових фондів – 1,22 млрд грн.

Разом із цим "АТБ" реалізує безпрецедентні благодійні проєкти, системно підтримує українських захисників, медичні заклади, рятувальників, добровольчі формування, волонтерські організації та постраждале від ворожих ударів цивільне населення. Перейшовши ще у перші дні війни на особливий режим роботи, компанія зробила благодійність пріоритетною складовою своєї стратегії динамічного розвитку. За час війни загальна сума благодійної допомоги від "АТБ" уже подолала позначку 1,5 млрд грн і продовжує стрімко зростати.

Нагадаймо, що за підсумками 2023-го компанія "АТБ" сплатила 25,06 млрд грн податків і зборів. Попри негативні чинники, зумовлені війною, цей показник на 4,62 млрд грн перевищив фінансові результати попереднього року (20,44 млрд грн). Та навіть у перший рік війни податковий внесок компанії становив близько половини  бюджетних надходжень від усього вітчизняного ритейлу. Чому це важливо? Згідно з даними з відкритих джерел, на ритейлерів припадає майже 14 % ВВП нашої країни.

Як бачимо, "АТБ" демонструє приклад патріотичного та стійкого бізнесу.

Джерело матеріала
loader
loader