Погляди американців щодо допомоги Україні розділилися: про що свідчать дані опитування
Погляди американців щодо допомоги Україні розділилися: про що свідчать дані опитування

Погляди американців щодо допомоги Україні розділилися: про що свідчать дані опитування

Погляди американців щодо того, чи зобов'язані США допомагатиУкраїні захищатися від російської агресії, розділилися практично навпіл. При цьому серед прихильників Демократичної партії свою відповідальність відчувають майже дві третини опитаних, тоді як серед виборців Республіканської партії так вважає лише кожен третій.

Про це свідчат результати опитування Pew Research Center, проведеного у перший тиждень липня. Цікаво, що майже 30% опитаних переконані: США надають Україні забагато допомоги.

Згідно з результатами опитування, що проходило у США  з 1 по 7 липня 2024 року, думки американців щодо підтримки України розділилися практично навпіл.

Так, 48% опитаних вважають, що США зобов’язані допомагати Україні у протистоянні російській агресії. Натомість 49%  переконані, що їхня країна не повинна підтримувати нашу.

Те, наскільки американці прихильні до продовження підтримки України, прямо корелює з їхніми політичними поглядами. Так, серед республіканців противників допомоги Україні набралося 62%. З демократами та виборцями Демократичної партії ситуація – діаметрально протилежна: 63% опитаних вважають, що США зобов'язані надавати таку допомогу для захисту від російської агресії. Їх підтримують лише 36% республіканців.

Та й у оцінці обсягів допомоги думки розділилися. 29% американців вважають, що США надають Україні забагато допомоги. Майже стільки ж, 26%, вважають, що підтримка здійснюється в достатніх обсягах. В лише 19% переконані, що допомога є недостатньою. Чверть опитаних – не визначилися з цього питання.

Серед демократів достатньою допомогу вважають 36%, ще 27% притримуються думки, що підтримка замала. Про те, що Штати допомагають забагато, говорять лише 13% прихильників Демократичної партії.

Натомість серед республіканців у надмірності допомоги переконані майже половина опитаних: 47%. Про достатні обсяги підтримки заявили 18% представників цих політичних переконань, а ще 12% виборців Республіканської партії вважають допомогу недостатньою.

Водночас від політичних переконань залежить також оцінка рівня загроз російської агресії проти України для інтересів США. Головною загрозою війну в Україні назвали 45% демократів (у березні 2022 так вважала половина виборців Демократичної партії США, рік тому цей показник знижувався до 38%).

Поділяють думку про те, що російсько-українська війна є головною загрозою для інтересів США, 26% республіканців (на початку повномасштабної війни цей показник був удвічі вищий – 51%).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у США провели чергове опитування щодо виборів президента. Згідно з його результатами, кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс мінімально випереджає республіканця Дональда Трампа.  Фактично кандидати йдуть пліч-о-пліч: Гарріс випереджає Трампа лише на один відсотковий пункт.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader