На ютуб-каналі для підлітків «Колайдер» виходить спортивний блог про Олімпіаду
На ютуб-каналі для підлітків «Колайдер» виходить спортивний блог про Олімпіаду

На ютуб-каналі для підлітків «Колайдер» виходить спортивний блог про Олімпіаду

Блог «Шо там Олімпіада?» складається з п’яти епізодів.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, з випусків глядачі дізнаються про історичні рекорди українців та українок на Олімпійських іграх часів незалежної України, цікаві факти про Олімпійське селище в Парижі 2024, маскота Фрігі, та про головні здобутки української збірної цього року.

Ведуча підліткового спортивного блогу «Шо там Олімпіада?» Діана Гончаренко,  19-річна українська атлетка, бігунка з Сумщини, чемпіонка України, яка долучилась до команди Суспільного.

Діана Гончаренко розповіла, що після перемоги на Чемпіонаті України з легкої атлетики, який проходив минулого місяця, їй запропонували взяти участь у спецпроєкті для підлітків на ютуб-каналі «Колайдер».

«Ця пропозиція дуже зацікавила, бо це щось новеньке для мене і в цій сфері я ще не працювала. Ніколи не була раніше ведучою, це не звичні для мене доріжка та стадіон, натомість тут камера та сценарії. Але тема спорту мені цікава й близька, тож я вирішила спробувати розказувати про те, що мені так сильно подобається в доступній та зрозумілій для кожного формі», — говорить Діана Гончаренко.

Діана Гончаренко — чемпіонка України з бігу на 100 метрів. У 2023 році посіла сьоме місце у фіналі чемпіонату Європи з легкої атлетики U20. На Європейських іграх-2023 спортсменка стала найшвидшою бігункою на 100-метрівці серед учасниць другого дивізіону і виграла забіг з часом 11.55 секунд. Особистий рекорд Діани Гончаренко у бігу на 60 м — 7.29 секунд, встановлений на зимовому чемпіонаті України-2024.

Перший епізод спортивного блогу вийшов 30 липня і вже доступний для перегляду на підлітковому ютуб-каналі.

Наступні серії виходитимуть щовівторка та щосуботи.

Фото: Суспільне

 

Читайте також
Юлія Дичук, дитяча й підліткова редакція Суспільного: «“Колайдер” — це простір критичного мислення й діалогу
«Це найважчий формат» — Олександр Педан про «КіберХату» на каналі «Колайдер» від Суспільного
Суспільне у партнерстві з pedan|buro презентує освітній проєкт для молоді «Колайдер»
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader