Спецназ ГУР України завдав потужного удару по російській базі в Сирії, - ЗМІ
Спецназ ГУР України завдав потужного удару по російській базі в Сирії, - ЗМІ

Спецназ ГУР України завдав потужного удару по російській базі в Сирії, - ЗМІ

За ексклюзивною інформацією джерел Kyiv Post, спецпідрозділи Головного управління розвідки (ГУР) України здійснили складну операцію з ураження російської авіабази в Сирії, знищивши військову техніку наступного дня після зустрічі Путіна і Асада.

Згідно з даними розвідувальних джерел, група "Хімік" провела черговий комплексний удар по позиціях російських сил у Сирії наприкінці липня 2024 року. Мішенню атаки стала російська військова техніка на авіабазі Кувейрес, розташованій на схід від Алеппо, яку окупували російські війська.

Оприлюднені відео нібито показують ключові моменти атаки: спочатку знищується російський мобільний комплекс радіоелектронної боротьби, після чого дрони атакують російські військові об'єкти безпосередньо на авіабазі. Повідомляється, що удар було завдано наступного дня після зустрічі в Кремлі між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Сирії Башаром Асадом, яка відбулася в середу, 24 липня.

Авіабаза Кувейрес перебуває під контролем росіян і використовується ними у військових цілях з 2015 року. За інформацією української розвідки, база також використовувалася для підготовки та транспортування іноземних найманців на війну в Україну.

Раніше Kyiv Post також публікував ексклюзивні кадри атак українських спецпризначенців на ворожі блокпости, опорні пункти, піші патрулі та колони військової техніки на Голанських висотах у Сирії. За словами джерела в ГУР, з початку року повстанці за підтримки українських бійців завдали численних ударів по російських військових об'єктах під контролем так званої Групи збройних сил РФ у Сирійській Арабській Республіці.

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader